Біля харківського суду особи кримінальної зовнішності напали на прихильників Юлії Тимошенко

Біля приміщення Київського райсуду Харкова, де о 10:00 має розпочатися розгляд справи Юлії Тимошенко, невідомі особи кримінальної зовнішності заважають активістам партії «Батьківщина» встановити сцену для мітингу.

Наразі відбувається бійка між народними депутатами та групою людей спортивної статури, одягнутих у форму комунальників.

Особи характерної зовнішності почали збиратися у парку біля суду з 8-ої години ранку.

На проханням народних депутатів представитися, молодики відмовлялися це робити і ховали обличчя.

Сутичка розпочалася одразу після того, як активісти «Батьківщини» і народні депутати спробували встановити сцену і звукопідсилюючу апаратуру.

При цьому народний депутат Сергій Пашинський продемонстрував журналістам документ на ім’я харківського міського голови, у якому він, як народний депутат, інформує місцеву владу про те, що сьогодні проводитиме зустріч з виборцями біля приміщення апеляційного суду і що під час зустрічі можливе використання звукопідсилюючого обладнання.

До суду стягнута велика кількість працівників міліції, які не пускають до суду нікого, крім депутатів і журналістів.

За його словами, фракція перебуває в лікарні «з метою недопущення протиправних дій щодо Юлії Тимошенко», зокрема, з огляду на те, що на завтра призначене засідання Київського райсуду Харкова у справі ЄЕСУ.

Фракція «БЮТ-Батьківщина» у повному складі від вчорашнього вечора перебуватиме у харківській лікарні до тих пір, поки суд не ухвалить рішення про перенесення судового засідання у справі Юлії Тимошенко, яке заплановане на сьогодні, 10 липня.