Андрій Парубій: «Створення та похід на вибори багатьох колон лише зашкодить Всеукраїнській справі»

Сьогодні, 11 липня на Тернопільщині перебуває народний депутат України Андрій Парубій.

\"\"

Під час прес-конференції він зазначив, що метою його візиту є зустрічі та спілкування з громадськістю краю, задля консолідації зусиль у боротьбі та подоланні правлячого окупаційного режиму.

«В п’ятницю біля Українського дому розпочалася акція Україна проти Януковича. І керівництвом Об’єднаної опозиції було дане доручення депутатам – їхати по регіонах та зустрічатися з людьми. Адже після прийняття у другому читанні українофобського закону, люди телефонували з регіонів і просили бути поруч з ними. Ви знаєте, в Харкові правоохоронці ламали намети мітингуючих, у Черкасах молоді хлопці та дівчата перекривали дорогу, у всіх обласних центрах, великих містах проводилися та проводяться акції протесту на захист мови та проти антиукраїнської правлячої банди. Оскільки основне завдання опозиції – зупинити цей терор, ми розпочали свої поїздки по Україні для консолідації наших дій з громадськістю», – зазначив Андрій Парубій.

Як автор понад 50 поправок до закону «Про засади регулювання державної мовної політики», народний депутат наголосив, що насправді даний законопроект не був прийнятий у Верховній Раді.

«Через численну кількість порушень Регламенту, Законодавства та Конституції, сьогодні ми не можемо говорити про те, що антиукраїнський закон про мову був прийнятий у парламенті. Перш за все даний проект закону не був внесений до порядку денного і не подавався на погоджувальну раду. Не було розглянуто понад 2 тисячі поправок, які подавалися депутатами від опозиції. В залі засідань не було достатньої кількості депутатів для прийняття рішення, а голосування картками інших депутатів серйозно суперечить Конституції. Окрім того, прийнятий законопроект має бути підписаний виключно Головою Верховної Ради, а не віце-спікером чи будь-ким іншим. Оскільки, для обрання Голови, у провладної більшості голосів немає, цей закон знаходиться на мертвій точці», – наголосив народний депутат.

На його переконання, законом про мови та голосуванням за нього, влада вкотре підтвердила свій руйнівний для України та всього українського сценарій.

«Ми почанаємо боротьбу вже сьогодні – закликаємо людей до акцій претесту проти Януковича та його провладної свити. Основний бій має відбутися 28 жовтня – переможний бій українського народу за свою мову та майбутнє України», – зазначив Андрій Парубій.

У відповідь на запитання журналіста, народний депутат розповів, що негативно відноситься до формування ще одного опозиційного об’єднання, яке очолює, для походу на вибори, Віктор Ющенко.

«Я, однозначно, негативно до цього відношуся. Вважаю, що це помилка. Ще півроку тому я вийшов з «Нашої України». І основною причиною мого виходу було те, що в розмові з Ющенком я переконував, що э величезний запит на суспільне об’эднання дійсно опозиційних до влади політичних сил в одну колону. І ми бачимо сьогодні, що Об’єднана опозиція «Батьківщина» вже об’єднала сім демократичних партій. Це і «Батьківщина» Тимошенко, і «Фронт змін», і «За Україну», і Гриценко, і Луценко, Катеринчук і Народний рух. Дане Об\’єднання відкриває реальний шлях, щоб протистояти режиму Януковича. Я переконаний, що створення та похід на вибори багатьох колон лише зашкодить Всеукраїнській справі», – резюмував політик.