У Празі стартувала Загальноєвропейська акція \”Захистимо Україну – збережемо українську мову\”

12 липня в Празі стартувала Загальноєвропейська акція \”Захистимо Україну – збережемо українську мову\”.

\"\"
Її організаторами виступили ряд громадських організацій українців, зокрема, Українська Європейська Перспектива, Об’єднання українок в Чеській Республіці, «УКРГАЗЕТА» та ряд інших, повідомляє сайт Української Європейської Перспективи.

Акція стартувала в Кафедральному Соборі Святого Климента в центрі Праги, де настоятель храму та греко-католицької української громади отець Василь Сливоцький відслужив молебень за українську мову.

«Священники звернулися в молитві до Господа Бога та Пресвятої діви Марії з проханням зберегти український народ і українську мову, зберегти Україну, захистити її від тих, для кого батьківщиною є інша держава», – йдеться у повідомленні.

Після молебну відбулася акція громадських організацій українців, представників Карлового університету та чеської громадськості, в якій взяло участь більше 300 осіб. Учасники акції підтримали Звернення Української Європейської перспективи і закликали українців всього світу «не бути байдужими до долі України та не дати сьогоднішнім правителям знищити українську мову».

В прийнятому звернені, зокрема, говориться:

«З прийняттям Закону про мови, сьогодні теперішня влада фактично оголосила війну всьому українству.

Останні події в Україні показують, що сьогоднішня влада в своїй діяльності намагається повністю викорінити все, що пов’язано з українством та національною ідентичністю українців. Для проведення антинародної та антиукраїнської політики влада свідомо здійснює геноцид українського народу, знищує українські школи, український кінематограф та літературу. В даний час від українців відбирають ще й рідну українську мову. Будучи нездатною створити нові робочі місця, влада змушує українців шукати роботу за кордоном, а потім штучно через підконтрольні суди залишає їх виборчих прав. Керівники України відкрито заявляють про те, що для них батьківщиною є інша держава. Такої ганьби не стерпіла б жодна держава і нація світу!

Завдяки їхній «далекоглядній політиці» сьогодні кожен десятий українець не доживає до 35 років. В окремих регіонах України темпи смертності майже такі ж, як у роки Голодомору. За останні 2 роки в Україні щорічно вмирають більше 700 000 громадян, третина з них – люди працездатного віку.

Рівень народжуваності в країні становить 11 осіб на 1000, а рівень смертності досягає 14,5 (для порівняння, показник смертності в країнах ЄС становить 6,7 на тисячу населення). Українці живуть на 10 років менше, ніж жителі ЄС та багатьох країн СНД. Кожен четвертий українець не доживає до 60 років. Україна посідає одне з провідних місць за отруєннями спиртними напоями. Рівень дитячої смертності в 2,5 рази перевищує європейські показники.

Вже зараз підконтрольні псевдовчені для того, щоб підіграти владі, розробляють концепції заміщення українців іншими національностями, які потенційно будуть носіями інших цінностей та іншої культури, але залишаться вірними теперішній владі.

Сьогоднішня влада не є українською ні по суті, ні за національністю. Всі вищі посадові особи не є українцями. Хіба це не має турбувати українських патріотів, коли ними управляють моголи (геологи з російського нечорнозем’я, хазари, та кочівники).

Люди прокиньтеся! У Вас забрали державу, винищують культуру і мову, забирають життя, а ви спите! Позором для України – унітарної держави є те, що при владі знаходяться не українці.

Керівниками держави мають бути ті для кого Україна – Батьківщина і Мати.

Україна понад усе. Українці світу – ставайте на захист української мови!

Борітеся  – поборете!
Слава Україні».