На Тернопільщині розпочинається Всеукраїнська акція «Україна проти Януковича»

Про це під час прес-конференції сьогодні, 17 липня розповів народний депутат України, керівник Тернопільського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

«Мета даної акції – зупинити антинародний, антиукраїнський наступ та усунути Януковича від влади. Однозначно, ми розуміємо, що на сьогодні це не просто зробити, тому просимо громадськість краю долучитися до наших ініціатив. Як сказала наш лідер Юлія Володимирівна, кожен громадянин несе відповідальність за долю, майбутнє країни. Тому, цю боротьбу не можна асоціювати з виборами та покладати її виключно на опозицію», – наголосив народний депутат.

За його словами режим Януковича встановив в Україні кримінальну диктатуру, яка заблокувала всі цивілізовані, прогресивні та демократичні процеси в суспільстві.

«В Україні відсутнє незалежне судочинство, вся виконавча та законодавча гілки влади підпорядковані Адміністрації Президента. І це бандитське угрупування, сформоване по всій вертикалі не виконує ані законів, ані Конституції. Від 2010 року повноваження Президента стали безмежними, а його політика спрямована на нищення всього українського в Україні. Ми це бачили на прикладі Податкового кодексу, пенсійної реформи, Харківських угод, коли була віддана територія України. На території нашої області ми неодноразово були учасниками акції проти позбавлення пільг чорнобильців та афганців, проти дерибану земель очільниками районних та обласної адміністрації, різноманітними методами боролися проти закриття освітніх та медичних закладів, дитячих садочків та бібліотек в районах, містах, селах Тернопільщини», – зазначив Василь Деревляний.

На думку політика, діюча влада вже достатньо себе дискредитувала в очах суспільства.

«Об’єднана опозиція в особі Арсенія Яценюка подає позов до Вищого адміністративного суду проти Януковича за узурпацію влади. Цей позов є першим юридичним етапом усунення президента Януковича від влади. І ми закликаємо всіх громадян України, а зокрема, жителів Тернопільської області приєднатися до позову проти Януковича», – закликав керівник Тернопільського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції.

За його словами, у кожному районному центрі, по місту Тернополі, а згодом по містах області будуть розміщені намети Об’єднаної опозиції, де людям буде роз’яснюватися їх роль в цьому судовому процесі.

Зокрема, кожному, хто бажає долучитися до позову проти Януковича досить заповнити два короткі документи: заяву про вступ до справи в якості третьої особи та договір про надання безоплатної правової допомоги.

«Підготовкою самого позову займався юридичний відділ Центрального штабу Об’єднаної опозиції, а роз’ясненням цієї справи для наших громадян будуть займатися юристи громадських приймалень партії ВО «Батьківщина». До речі, хочу нагадати, що у наших громадських приймальнях потребуюча людина може отримати будь-яку юридичну та правову допомогу чи консультацію абсолютно безкоштовно», – підсумував Василь Деревляний.

\"\"

Наприкінці прес-конференції, у відповідь на запитання журналіста, керівник Об’єднаної опозиції на Тернопільщині вкотре наголосив, що Валентин Наливайченко, до Об’єднаної опозиції не має жодного відношення.

«Як би він (авт. Наливайченко) не асоціював себе з об’єднаною опозицією, він жодного відношення до нас не має і не матиме. Наливайченко був та залишається московським розвідником, який закічнив школу КГБ і не визнає цього, який є в дуже добрих відносинах з владою, а зокрема з самими Хорошковським, якого підтримав на посаді голови СБУ. Таких кандидатів висуває влада, щоб заплутати виборців, але я певен, люди прекрасно розберуться, хто є хто», – коментував народний депутат.

Василь Деревляний зазначив, що опозиція вже оприділилася з трьома єдиними кандидатами по округах з центром у м. Зборові – Володимир Бойко, м. Чорткові – Олег Сиротюк та м.Теребловлі – Михайло Апостол. Ще по двох округах у м. Тернополі та м. Збараж тривають перемовини.