Остап Семерак: «Влада свідомо залишає більшість західних областей без необхідних коштів»

Народний депутат України від депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» Остап Семерак під час свого перебування на Тернопільщині вчора, 18 липня провів дві зустрічі з громадянами у Чорткові – райцентрі Чортківського району та Копиченцях – Гусятинського району.

\"\"

Основною метою візиту народного депутата, який також є членом бюджетного Комітету Верховної Ради, була – інформування населення та роз’яснення масштабних фінансових афер чинної влади та коаліційної більшості парламенту.

За словами Остапа Семерака, фінансова політика правлячої партії на чолі з Президента спрямована виключно на збагачення влади за рахунок українців, у тому числі жителів Тернопільської області.

«Абсолютно необ’єктивним є розподіл коштів державної субвенції. Місцеві бюджети деяких регіонів взагалі не отримали коштів (Вінницька, Львівська, Тернопільська, Хмельницька та деякі інші області). Водночас, суми, що перепали деяким іншим регіонам, непропорційно великі, наприклад Донецька область отримала 32,1% від загальнодержавного обсягу субвенції у розмірі 1,7 мільлярдів гривень. Причини такого розподілу субвенції є виключно суб’єктивними і мають чіткий політичний підтекст. Разом з тим, не думайте, що жителям Донецької області стало краще від цього жити… Всі ці мільйони потрапили до кишень «своїх» людей», – переконаний народний депутат.

Він також зазначив, що як члену бюджетного комітету, йому прикро спостерігати за таким фінінсовим розподілом

«Влада свідомо залишає більшість західних областей без необхідних коштів на виплату заробітних плат бюджетникам, без необхідних фінансів на харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, без соціальних пільг та гарантій для громадян. Захід не їх виборчий електорат і так вони демонструють свою байдужість до долі людей, які туту проживають», – констатував Остап Семерак.

Присутні під час зустрічі працівники дошкільних навчальних закладів, освітяни та медики особливо активно обговорювали проблему, яка зачепила їх особисто. Людей тривожить інформація, що на два з половиною місяці у бюджеті області немає коштів для виплати їм зарплат.

\"\"

«Нажаль, один депутат у Комітеті не вирішує ситуації, так само як і під час голосування у Верховній Раді, коли на думку меншості провладна коаліція не зважає. Та що їм наша позиція?! Вони продемонстрували байдужість до потреб громадян України, зганьбили Закон та Конституцію України, але ж така їх поведінка не може тривати вічно», – висловив сподівання політик.

Оскільки, окрім питань недофінсування бюджету області людей турбували інші проблемні питання особистого та місцевого характеру, Остап Семерак попросив підготувати звернення на його ім’я і передати для опрацювання та можливої допомоги.

Наприкінці зустрічі народний депутат закликав людей не бути пасивними, боротися за свої права та інтереси і не дозволяти владі ганьбити українців та Україну.

«Я розумію, що зневіра ще витає у суспільстві, розумію причини вашого розчарування, бо сам у певний період мало не опустив рук. Але мені допоміг приклад об’єднання та спільної боротьби моїх політичних побратимів, а, особливо, однієї сильної жінки, яка нині є політичним в’язнем. Я закликаю вас, може востаннє повірити, прийти на вибори і по совісті проголосувати», – додав на завершення політик.