Понад 4 мільйони бюджетників недоотримують кошти через уряд Азарова, – Андрій Павловський

Кожен громадян має право на працю та її гідну оплату. З цим підходом Об’єднана опозиція «Батьківщина» йтиме на вибори до Верховної Ради.
Про це сьогодні під час круглого столу щодо обговорення Програми Об’єднаної опозиції заявив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Павловський.

Зокрема, депутат звернув увагу, що в першу чергу треба змінити принципи нарахування мінімальної зарплати на мінімального прожиткового рівня громадян.

«Уже сьогодні понад 4 мільйони бюджетників недоотримують кошти, оскільки мінімальний посадовий тариф менше, ніж мінімальна заробітна плата, при чому в законі чітко написано, що заробітна плата має бути вище. У результаті такої політики уряду Азарова кожен вчитель недоотримує від 800 до 3000 грн. за оплату праці», – сказав Павловський.

Народний депутат також зазначив, що треба встановити новий реальний прожитковий мінімум на рівні 2040 грн.

«Це та сума, як це порахували і профспілки, і експерти, що буде відповідати хоча б якомусь мінімальному рівню забезпечення громадянина. При цьому змінювати її треба не раз на 5 років, а щорічно враховувати рівень інфляції при перерахуванні соціальних стандартів», – зазначив він.

Крім того, Андрій Павловський наголосив на необхідності проведення «нормальної пенсійної реформи, а не на фантазіях Тігіпка».

«Мають бути єдині принципі пенсійного забезпечення. Сьогодні в країні існує більше 30 відповідних законів – окремо для суддів, для міліціонерів, для прокурорів, а має бути один загальний закон. Не менше 65% середньомісячної зарплати при розрахунку пенсії. Всі інші є нехарактерними», – резюмував народний депутат.