Влада продовжує провокації довкола лікування Юлії Тимошенко, – заява «Батьківщини»

Влада знову влаштовує провокації навколо теми лікування лідера опозиції Юлії Тимошенко, яка є політичним в‘язнем та незаконно засуджена за сфабрикованою за наказом Банкової справою.

В партії «Батьківщина» обурені постійною брехнею щодо Юлії Тимошенко, яку розповсюджують прес-служби пенітенціарної служби та МОЗ, і засуджують намагання пенітенціарної служби підігнати лікування лідера опозиції під терміни судилищ, визначені владою Януковича.

По-перше, нагадуємо, що лікуванням Юлії Тимошенко займаються німецькі лікарі з клініки «Шаріте». Вони постійно досліджують стан здоров‘я Юлії Тимошенко, контролюють хід її лікування і неодноразово (останній раз у липні) заявляли, що лікування буде тривалим – понад півроку. При цьому, на німецьких лікарів та їхні прогнози раніше ніхто не скаржився, задовольняли вони тюремників і МОЗ.

Саме на них міністр охорони здоров‘я Раїса Богатирьова поклала відповідальність за стан лікування Юлії Тимошенко.

По-друге, різного роду комісії МОЗ вже показали всьому світові свою повну професійну некомпетентність, коли брехали про стан здоров‘я Юлії Тимошенко, позбавляли її медичної допомоги та дозволяли проводити судилища в медчастині Лук‘янівського СІЗО біля ліжка хворої людини. Тому, для визначення процесу подальшої реабілітації Юлії Тимошенко ніякі нові комісії не потрібні, бо довіри до них не має, а процедури і порядок лікування призначають лікуючи медики з клініки «Шаріте».

По-третє, нагадуємо пенітенціарній службі, що лідера опозиції майже місяць виводили із стану голодування і це ніяк не можна назвати процесом реабілітації. Реабілітація розпочалась лише в перших числах червня, тому радимо тюремникам не вводити громадськість в оману перекручуванням фактів.