Ухвалено передвиборчу програму «Батьківщини»

У понеділок, 30 липня, у ході з’їзду Об’єднаної опозиції «Батьківщина» було ухвалено передвиборчу програму ВО «Батьківщина».

У Вас низька зарплата? Мізерна пенсія? Ви взагалі не маєте роботи? У Вас відбирають бізнес? Прокурор і суддя захищають бандитів? Без хабара – нікуди, а справедливості нема ніде? Нищать Вашу мову, історію, культуру? Хочуть відгородити від Європи залізною завісою?

Ці проблеми створила влада. Шанс вирішити їх дає опозиція.

Нарешті відбулося об’єднання опозиційних партій в єдину потужну команду. Сьогодні є впевненість, що саме «Батьківщина» здатна здолати велике зло – корупцію, бідність, безза- коння, несправедливість, низькі зарплати і пенсії, свавілля судів і міліції. Це зло уособлю- ють Партія регіонів і президент Янукович.

Мафіозний клан хоче бути при владі довічно. Вибори дають можливість зламати його плани. Озброєний бюлетенями народ очистить Україну від кримінального окупаційного ре- жиму. Символічно, що вибори відбудуться саме 28 жовтня, у День визволення України від окупантів!

Ми об’єдналися не лише проти Януковича. Маємо план, як зробити життя людини гідним, європейський вибір – незворотним, державу – справедливою, а владу – відповідальною.

ВІДПОВІДАЛЬНА ВЛАДА

– Парламент не буде підрозділом Банкової. Ухваленням закону про імпічмент Президента ми розпочнемо усунення Януковича від влади, якою той користається для самозбагачення.

– Ухвалимо закон, який дасть вам змогу відкликати депутатів.

– У парламенті голосуватимемо лише персонально. Встановимо кримінальну відповідальність для тих, хто голосує за іншого депутата.

– Скасуємо недоторканність для всіх – Президента, народних депутатів і суддів.

– Видатки на утримання влади скоротимо удвічі. Пільги можновладцям – скасуємо. Позбавимо посадовців державних резиденцій і дач. Повернемо Межигір’я державі.

– Створимо Національне антикорупційне бюро, яке зламає хребет корупції у владі, насамперед у правоохоронних органах. Хіба зможуть боротися з корупцією ті, хто нею керують?

– Проведемо антикорупційну люстрацію усіх чиновників, починаючи з суддів, прокурорів і слідчих. Кожен, хто порушив закон або живе не за декларацією, буде звільнений з посади, притягнутий до відповідальності і позбавлений права працювати на державній службі.

– Унаслідок люстрації відбудеться очищення суддівської системи та державної служби.

– Конституційний Суд, який став подільником Януковича в узурпації влади і порушенні прав мільйонів громадян, буде ліквідовано конституційними змінами.

– Відновимо парламентський і громадський контроль над силовими структурами. Чітко визначимо їх функції, скоротимо чисельність. Ці структури захищатимуть не владу від народу, а права і свободи українських громадян.

– Служба в лавах українського війська буде престижною.

– Надамо громадянському суспільству, журналістам і опозиції ефективні важелі контролю за діями влади.

– Ми зупинимо репресії, звільнимо Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, усіх політичних в’язнів. На відміну від чинного режиму, ми не дозволимо обмежувати свободу слова, права громадян на зібрання і мирний протест.

СПРАВЕДЛИВА ДЕРЖАВА – ГІДНЕ ЖИТТЯ

– В економіці ми створимо нові робочі місця і підтримаємо підприємців. В Україні залишиться тільки сім податків.

– Позбавимо бізнес тиску з боку правоохоронних та адміністративних органів. ✓ Ліквідуємо податкову міліцію, яка мордує бізнес.

– Зупинимо потік контрабанди та неякісних товарів.

– Оголосимо війну монополіям у всіх галузях. Створимо умови для чесної конкуренції. Захистимо споживачів від монопольно високих цін на товари та послуги.

– Ліквідуємо тиск режиму мільярдерів на мале та середнє підприємництво.

– Вся власність у країні буде прозорою. Створимо умови, за яких буде вигідніше платити податки, ніж хабарі чиновникам. Перекриємо канали виведення коштів через офшори.

– Проведемо розслідування майнових і фінансових оборудок сьогоднішньої влади. Майно, незаконно приватизоване командою Януковича, повернемо державі. Винних у порушенні закону притягнемо до відповідальності.

– Наш план дій в економіці вже протягом року дозволить підвищити прожитковий мінімум і мінімальну зарплату до 2400 гривень, зарплату вчителів, лікарів, науковців та інших бюджетників – удвічі. За п`ять років мінімальну зарплату збільшимо до двох прожиткових мінімумів. Із неї не стягуватиметься податок на дохід.

– Зробимо перерахунок пенсій. Вони зростуть не на 100 гривень, як перед виборами, а на 334 гривні, як того вимагає закон.

– Несправедлива пенсійна «реформа» Януковича-Азарова-Тігіпка буде скасована. Порядок нарахування пенсій буде єдиним для всіх. Розмір пенсії залежатиме від трудового стажу, зарплати і умов праці. «Спецпенсій» не буде.

– Приведемо військові пенсії у відповідність до рівня грошового забезпечення тих, хто служить зараз.

– Позбавимо Уряд права самочинно зменшувати розмір пільг і соціальних виплат. Відновимо дію соціальних законів.

– Молодь отримає робочі місця. Ухвалимо закон, який гарантує перше робоче місце випускникам вузів, котрі навчалися за держзамовленням.

– На потреби ЖКГ і домогосподарств спрямуємо газ внутрішнього видобутку. Енергозбереження, позбавлення залежності від дорогого російського газу стане національним пріоритетом.

– Поки істотно не підвищиться рівень життя, заборонимо стягувати пеню за заборгованість із комунальних платежів, а тим більше позбавляти людей житла.

– Мораторій на продаж сільськогосподарських земель буде продовжено. Не дозволимо забрати у селян землю за безцінь. Видамо акти на право власності на Вашу землю.

– Кредити для селян зробимо доступними, закупівельні ціни на зерно, молоко і м’ясо – справедливими.

– Права пацієнта на гарантоване безкоштовне медичне обслуговування будуть захищені Законом. Розширимо мережу загальнодоступних медичних закладів, передамо до неї лікарні для депутатів і чиновників, зокрема «Феофанію».

– Для людей із особливими потребами реалізуємо програму «Безбар`єрна Україна».

– Сільські школи, лікарні, дитячі садки закриватись не будуть. Кожна сільська школа отримає швидкісний доступ до Інтернету.

– Освіта стане доступною і сучасною. Розширимо мережу дошкільних установ. У середній школі реалізуємо програму «Знай англійську – як українську».

– Збережемо систему зовнішнього незалежного оцінювання як гарантію рівних можливостей і захисту від корупції при вступі до вузів.

– Запровадимо державні гранти на отримання вищої освіти, стимулюватимемо дистанційне навчання молоді в провідних зарубіжних університетах.

– Чисте повітря, чиста вода, чисті міста і села – наша мета.

УКРАЇНСЬКА САМОБУТНІСТЬ – ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР

– Пріоритетним завданням стане формування сучасної української політичної націїі з неповторною національною ідентичністю, власною історією та спільним європейським майбутнім.

– Наповнимо реальним змістом статус української мови як єдиної державної. Сприятимемо її повноцінному застосуванню в усіх сферах суспільного життя, зокрема на телебаченні, радіо, у книговидавництві, кінематографі та шоу-бізнесі.

– Створимо умови для вільного розвитку усіх мов, гарантуємо права національних меншин згідно з європейськими стандартами.

– Ліквідуємо кризу у відносинах із Євросоюзом.

– Забезпечимо підписання та ратифікацію Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.

– Досягнемо безвізового режиму з країнами Євросоюзу, партнерства з Російською Федерацією.

– Європейські цінності – це наші цінності.

Це Ваш шанс змінити Україну і Ваше життя!

Це Ваш шанс довести, що саме Ви визначаєте долю країни!

28 жовтня – прийдіть на вибори!

Проголосуйте за себе!

Проголосуйте за Батьківщину!