Володимир Бойко і Михайло Апостол йдуть на мажоритарку

Понеділковий з’їзд ВО «Батьківщина» затвердив список кандидатів у депутати в одномандатних виборчих округах від Об’єднаної опозиції.

Так, перший заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Володимир Бойко піде на вибори як кандидат від Об’єднаної опозиції по 165-му Зборівському виборчому округу. Інший краянин, який поміряється силами на мажоритарці, – член Бюро ТОО ВО «Батьківщина» Михайло Апостол. Він іде кандидатом по 166-му Теребовлянському виборчому округу.

Пропонуємо вашій увазі біографії кандидатів у народні депутати.

\"\"

Володимир БОЙКО

Походить з української сім’ї. Дід по батьковій лінії – Бойко Петро Олексійович – народився в 1931 році в селі Кропивна Золочівського району Львівської області, бабуся – Бойко (Лилик) Софія Семенівна – народилась у 1934 році в селі Вороняки того ж району Львівщини. В жовтні 1947 року сім’ї Бойків і Лиликів за рішенням особливої наради при МДБ СРСР з конфіскацією майна виселені на спецпоселення в Беловський район Кемеровської області. Із 1949 року майбутнє подружжя (дід із 18-річного, а бабуся з 15-річного віку) працювало на шахті «Шестаки». Там, у спецпоселенні села Бочати, в 1960 році народився батько – Богдан.

По материнській лінії дід – Ратушняк Аркадій Григорович – народився в 1932 році в селі Решнівка на Збаражчині, бабуся – Ратушняк (Василівська) Анна Андріївна – народилась у 1931 році під Перемишлем, звідки її родину було депортовано до села Мечищів Бережанського району. Мати Наталія народилась у 1962 році в селі Гніздичне, яке тоді належало до Тернопільського району.

Батько Богдан вже впродовж 30 років працює водієм поштової машини. Мати Наталія – техпрацівник.

Володимир Бойко народився 16 лютого 1985 року в місті Тернополі в багатодітній сім’ї. Окрім нього, батьки виховували ще двох старших сестер. Громадянин України, національність – українець.

Упродовж 1992 – 2002 років Володимир Бойко навчався у середній загальноосвітній школі №16 м. Тернополя.

В липні 2002 року за результатами вступних іспитів зарахований на другий курс Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола за спеціальністю «Правознавство».

У травні 2003 року призваний на строкову військову службу, яку проходив у військовій частині А 1020 м. Фастова Київської області. Звільнений у запас в листопаді 2004 року.

Наприкінці 2004 року продовжив навчання у Відокремленому підрозділі – Коледжі Галицького інституту імені В’ячеслава Чорновола, який закінчив у 2006 році та здобув кваліфікацію юриста.

Упродовж 2007 – 2010 років навчався на юридичному факультеті Львівського національного університету ім. І.Франка.

У 2011 році закінчив Тернопільський національний економічний університет.

Ще у шкільні роки активно включився в політичну діяльність. Брав участь в опозиційних акціях «Повстань, Україно!», «За Україну без Кучми», численних мітингах як у Тернополі,  так і в райцетрах області.

Член партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» з дня досягнення повноліття. З березня 2005 року по грудень 2007 року – член бюро Тернопільської міської організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». З жовтня 2005 року по нинішній день – член бюро Тернопільської обласної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». З квітня 2006 року – заступник голови, а з січня 2008 року – перший заступник голови Тернопільської обласної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

З квітня 2005 року по грудень 2007 року – голова Тернопільської обласної молодіжної організації «Батьківщина молода». З грудня 2007 року – почесний голова Тернопільської «Батьківщини молодої».

З квітня 2008 року – голова Тернопільської обласної громадської організації «Мальовниче Тернопілля». Громадська організація займається краєзнавчою діяльністю, збирає історію населених пунктів Тернопільської області, відомості про життя та діяльність відомих вихідців краю, традиції регіону, інформацію про архітектурні пам’ятники, релігійні центри, об’єкти природно-заповідного фонду. Метою такої діяльності є популяризація туризму в області.

2006 р. – 2009 р. – депутат Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, обраний від Блоку Юлії Тимошенко, член президії, голова постійної депутатської комісії Тернопільської обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи обласної ради, заступник керівника фракції «Батьківщина» в Тернопільській облраді п’ятого скликання.

Працював на посадах помічника-консультанта народного депутата України, заступника, першого заступника голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Одружений. Разом із дружиною Ольгою виховує сина Ярослава (2006 року народження) та доньку Анну-Марію (2009 року народження).

До кримінальної відповідальності не притягувався.

\"\"

Михайло АПОСТОЛ

Народився 1 січня 1961 року в селі Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області в селянській сім’ї.

Громадянин України, національність – українець.

Мати Ольга, 1941 року народження, пенсіонерка, понад 30 років працювала дояркою в колгоспі.

Батько Володимир, 1933 року народження, трудовий стаж розпочав у 12-ти річному віці і з того часу став головним годувальником сім’ї, після загибелі свого батька на війні і до пенсійного віку працював різноробочим у колгоспі. Разом виростили трьох дітей.

Михайло Апостол з 1968 по 1978 роки навчався в середній загальноосвітній школі села Ласківці Теребовлянського району.

З 1978 по 1982 роки навчався у Тернопільському фінансово-економічному інституті.

З жовтня 1982 року по травень 1984-го проходив строкову військову службу.

Трудовий стаж розпочав у 1977 році в колгоспі «Вільна Україна»

с. Ласківці різноробочим.

1984 – 1994 роки – головний економіст колгоспу «Вільна Україна».

1994 – 2000 роки – займався підприємницькою діяльністю.

З березня 2000 року і по даний час – директор приватного сільськогосподарського підприємства «Оріон А» в с. Григорів Монастириського району Тернопільської області.

У 2005 році переміг у відбірковому конкурсі на право навчання та стажування за програмою «Агробізнес» у Сполучених Штатах Америки при Каліфорнійському університеті за рахунок фінансування Державного Департаменту США.

Нагороджений Почесною грамотою Міністерства агрополітики.

На зорі Незалежності першим вивісив синьо-жовтий прапор на приміщенні сільської ради рідного села Ласківців.

Член партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» з 2005 року.

Брав участь в опозиційних акціях «За Україну без Кучми!», «Повстань, Україно!», численних мітингах у Києві, Тернополі, інших районних центрах області.

У 2007 році був висунутий кандидатом у народні депутати України від Блоку Юлії Тимошенко.

2006 – 2009 роки – депутат Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, обраний від Блоку Юлії Тимошенко, заступник голови бюджетної комісії ради.

У 2009 році працював в Верховній Раді України помічником-консультантом народного депутата України.

Одружений. Разом з дружиною Надією виховали двох дітей: сина Ігоря (1985 року народження) та доньку Тетяну (1988 року народження), які подарували батькам уже трьох онуків.

Проживає в с. Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області.