Тернопільські кандидати від опозиції присягнули на вірність народу України

Усі кандидати в народні депутати Верховної Ради, котрі балотуються від Об’єднаної опозиції «Батьківщина», присягнули на вірність українському народу.

«Кандидати в народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» зібрались тут, щоб подивитись один в одному в вічі і проголосити присягу перед українським народом, взяти на себе зобов’язання та зупинити політичні репресії: звільнити наших побратимів політв’язнів, та вивести нашу країну на шлях, який гідний нашої рідної Батьківщини, вести її до перемоги», – заявив перед присутніми керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов.

У свою чергу голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк зазначив, що «присяга – це не просто акт підписання документу, а відповідальність опозиції перед усіма українцями».

«Першою повинна була підписати цю присягу Юлі Тимошенко, вона скріпила її кров’ю – рік перебуваючи за ґратами, рік ув’язнена режимом Віктора Януковича, вона довела, що вона присягла українському народу і вона виконує цю присягу», – звернувся до кандидатів у депутати Яценюк.

До присутніх звернулися також Борис Тарасюк, Анатолій Гриценко, Сергій Соболєв, Микола Томенко, Григорій Немиря, Ірина Луценко та Микола Княжицький.

І ті, хто увійшов у список, і ті, хто балотуватиметься на мажоритарних округах, зобов’язалися докласти всіх зусиль задля звільнення України від кримінального окупаційного режиму президента Віктора Януковича, звільнити політичних в’язнів Юлію Тимошенко і Юрія Луценка, та захищати права та свободи кожного громадянина України.

Кандидати від Об’єднаної опозиції також присяглись неухильно виконувати у майбутньому рішення фракції та дотримуватись фракційної дисципліни, а також взяли на себе публічне зобов’язання скласти із себе повноваження народних депутатів, якщо їхня політична позиція піде врозріз із позицією Об’єднаної опозиції.

Кожен із кандидатів урочисто пообіцяв у разі його обрання народним депутатом вступити до фракції «Батьківщина» у Верховній Раді VII скликання та ані юридично, ані фактично не виходити з неї протягом дії мандату, наданого йому виборцем.

Свою присягу кандидати від опозиції скріпили особистими підписами.

\"\"

З числа опозиціонерів, які присягнули на вірність народу України, були й представники-кандидати від Тернопільщини: голова ТОО ВО «Батьківщина», народний депутат поточного скликання Василь Деревляний, його Перший заступник Володимир Бойко (йде на вибори по 165-му Зборівському виборчому округу) і Михайло Апостол (іде кандидатом по 166-му Теребовлянському виборчому округу).

\"\"