У наметовому містечку виставлено 365 фотографій до річниці з дня незаконного арешту Юлії Тимошенко

У наметовому містечку опозиції на Хрещатику відкрилася фотовиставка, присвячена річниці незаконного перебування лідера «ВО «Батьківщини», екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко за гратами.

\"\"

Як повідомляють у Київському виборчому штабі О’єднаної опозиції «Батьківщина», до експозиції увійшли 365 фотографій з хронології протистояння незаконному судочинству та боротьбі опозиційних сил з репресивним апаратом влади.

«Юлія Тимошенко – приклад незламності й мужності, політик світової величини. Її ім’я  можна ставити поруч з іменами таких видатних жінок-політиків сучасності як президент Індії Пратібха Патіль, президент Литви Даля Грібауйскайте, канцлер Німеччини Ангела Меркель чи  держсекретар США Хіларі Клінтон», – заявив на брифінгу у наметовому містечку народний депутат, керівник столичного штабу опозиції Юрій Одарченко.

За його словами, сьогодні Юлія Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі, але це не позбавляє її впливу на політичні процеси як в  Україні, так і в світі.

Також Одарченко зазначив, що фотовиставка має нагадати  українцям про існуючий в державі політичний терор, політичні репресії та  політичних в’язнів.

«На світлинах не тільки знайомі обличчя знаних політиків, але й обличчя звичайних, небайдужих людей; не тільки масові акції протету проти Януковича, але й будні постійної роботи у наметовому містечку, Верховній Раді та партійних офісах. Звичайно, ця виставка є  подякою всім людям, депутатам, активістам, нашим прихильникам, які були з Юлею цей важкий рік, і залишаються з нами», – додав депутат.

Біля входу до Печерського суду у небо опозиціонери випустили 365 голубів. Як пояснили у штабі, по птаху за кожний день, проведений Юлією Тимошенко в неволі.

Для виставки використані світлини з архівів Всеукраїнського Об’єднання «Батьківщина».

Охорона харківської лікарні «Укрзалізниці» не пустила лідерів Об’єднаної опозиції до Юлії Тимошенко.

Квіти – 365 троянд, які вчара представники опозиції привезли для Юлії Тимошенко, були вимушені залишити біля конвою.

«Ми звертаємося публічно до керівництва Пенітенціарної служби і головного лікаря з прохання передати квіти Юлії Володимирівні», – сказав Арсеній Яценюк

У свою чергу Анатолій Гриценко нагадав, що сьогодні зранку всі кандидати від Об’єднаної опозиції публічно прийняли присягу.

«Ми поклялися, що кожен з нас зробить все можливе для того, аби Юлія Тимошенко і Юрій Луценко та інші політв’язні, були звільнені. Головне внести зміни в закони, щоб більше в Україні ніколи не було політв’язнів», – наголосив А.Гриценко.

Представники Об’єднаної опозиції випустили в повітря величезне серце з повітряних кульок.