В рамках виборчих технологій, режим Януковича через «владних посіпак» продовжує критикувати Тимошенко та «Батьківщину»

Заява Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина»

З наближенням виборів все більше забутих постатей, пройдених подій та нових, іноді дуже неочікуваних імен та коментарів з’являється у місцевій пресі. Варто наголосити, що Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» ніколи не займалася плітками та наклепами, навіть в рамках найбрудніших виборчих компаній, бо не вважаємо це демократичним, цивілізованим та дієвим механізми для завоювання прихильності громадян. Підтримка у понад 90% в більшості районів нашої області, яку отримала Юлія Тимошенко на президентських виборах 2010 року, продемонструвала, що лише самовіддана, чесна та справедлива робота партійної організації приносить високі результати та довіру краян.

Оскільки, деякі пристосуванці, владолюби та політичні маріонетки працюють іншими методами, ми вимушені відповідати на їх наклепи та доносити правду до людей. Саме тому, спростовуємо відвертий обман, який в адрес нашої політичної сили та нашого лідара Юлії Тимошенко оприлюднені Ольгою Жулковською на сторінках газети «Вільне життя+» від 18 липня 2012 року.

Ми не в праві коментувати «хвалебні оди» на честь екс-президента Ющенка, розгорнені автором, але не можемо залишити без відповіді відвертий бруд та обман, вилитий на лідера Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко, яку ось уже рік у в’язниці катує режим Януковича.

Передусім, абсурдними та неадекватними є звинувачення Юлії Володимирівни у тому, що після інформації про отруєння Ющенка, вона чекала його смерті. Пригадайте події того часу… В період, коли Ющенко проходив лікування від досі невідомої недуги, Юлія Тимошенко, як ніхто з його оточення, підтримувала його та піднімала його рейтинг як політика. Маючи єдину мету та дивіз: майбутнє України понад усе, вся наша команда на чолі Юлієї Володимирівною, забувши про відпочинок та власні перспективи, не дивлячись на високий рейтинг партії «Батьківщина» та самої Тимошенко, працювали на користь тодішнього кандидата у Президенти Ющенка. Як пише пані Ольга, «вони повинні були йти монолітною стіною вперед – до перемоги…», але ж так і було. Ми, пліч опліч з усією Україною тоді вибороли цю перемогу, перемогу того, хто згодом зневажив та підло зрадив цілу націю. І боляче констатувати, що ця зрада відбулася у кілька етапів. Та найочевидніші з них: перший – призначення Януковича прем’єр-міністром у 2006 році, другий – заклики не йти на вибори та голосувати проти всіх на президентські вибори 2010.

Якщо говорити про ті мотиви, за якими було абсолютно необґрунтовано звинувачено Юлію Тимошенко, то слід тоді повернутися трошки раніше, в 2006 рік, і очевидно, поставити питання про відповідальність, зокрема кримінальну, Віктора Ющенка, тодішнього Президента, який давав абсолютно незаконні усні вказівки делегації України на переговорах у Москві. Внаслідок цього ціна на газ для України вперше підскочила у два рази.

Сьогодні відомі політики говорять про той факт, що екс-президент Віктор Ющенко досі мешкає в офіційній резиденції Президента України не випадковий – нинішня влада віддячує йому за його позицію на президентських виборах 2010 року, і за те, що за часів його президентства ніхто не постраждав з тодішньої опозиції (представників партії регіонів) за реальні порушення закону.

Що ж стосується наступного звинувачення, то це насправді перекручена вигадка. Пані Жулковська зфантазувала інформацію, що, цитуємо: «Юля заборонила своїм партійцям голосувати «за» постанову про визнання воїнів УПА воюючою стороною в Другій світовій війні». Але ж відкрийте архів сайту Верховної Ради і ви побачите, що саме наша депутатська фракція в грудні 2009 року у парламенті зареєструвала законопроект щодо статусу Української Повстанської Армії. У документі чітко сказано: «Держава визнає «Українську Повстанську Армію, що вела національно-визвольну боротьбу за відновлення незалежності Української Самостійної Соборної Держави, воюючою стороною у Другій світовій війні».

Це вже була не перша спроба фракції «Батьківщина» віддати належне воїнам УПА за їхню жертовність. У травні 2008 парламент розглядав розроблений за ініціативи Юлії Тимошенко законопроект «Про увічнення пам’яті осіб, що загинули внаслідок воєн та політичних репресій», ключовим положенням якого є вшанування пам’яті «учасників національно-визвольної боротьби». Проте для ухвалення закону у першому читанні не вистачило лише п’яти голосів.

У 2009 році, за ініціативи народних депутатів нашої фракції, в тому числі голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, було прийнято законопроект про відзначення 100-річчя від Дня народження Стапан Бандери на загальнодержавному рівні. За всі подібні ініціативи наша депутатська фракція голосувала практично одноголосно. А сама Юлія Тимошенко завжди з глибокою повагою відносилася та відноситься до ветеранів ОУН-УПА та героїв визвольної боротьби за вільну та соборну Україну.

Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» вкотре висловлює своє обурення та негативне ставлення до тих, хто займається брудними технологіями, так званим чорним піаром та обливанням брудом політичних опонентів у виборчих період. Саме так розцінюємо той обман та наклепи, що друкуються у передвиборчий період в місцевих ЗМІ.

Просимо краян бути пильними, щоб не стати жертвами передвиборчих технологій, уникнути маніпуляцій та намагатися знаходитися у правдивому інформаційному просторі.

Тернопільська обласна організація

ВО «Батьківщина»