Всеукраїнський громадський РУХ ЧЕСНО визнав Василя Деревляного одного з двох доброчесних депутатів Верховної Ради України

7 серпня на прес-конференції Рух ЧЕСНО звітував про основні зміни у ЧЕСНОМЕТРІ, що відбулися за 2 тижні роботи інструмента.

З моменту презентації перших результатів дослідження депутатів 23 липня, дані ЧЕСНОМЕТРА постійно змінюються, відповідно до нової інформації, що надходить від самих парламентарів, журналістів та громадян.

За даними учасників руху, лише один депутат – Василь Деревляний – потрапив у доброчесні.

\”Нардеп Деревляний отримав позитивну оцінку за усіма критеріям після надання Руху ЧЕСНО своєї майнової декларації\”, – йдеться в повідомленні.

Наразі \”правильних\” депутатів у парламенті лишилося лише 2 із 449.

Крім того, 28 народних депутатів відреагували на результати перевірки ЧЕСНО після оприлюднення, надавши додаткову інформацію.

\”Рух ЧЕСНО врахував зауваження та вдосконалив методологію оцінювання за критерієм \”Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців\”. Так, \”тушками\” Рух ЧЕСНО вважатиме в тому числі депутатів, які були обрані за списками опозиційних партій, але регулярно голосували разом з провладною більшістю\”, – йдеться в повідомленні.

Представники руху також відзначили, що наразі 87 парламентарів не відповідають критерію \”Відсутність порушень прав і свобод людини\”. Однак, оцінку за цим критерієм народного депутата Романа Зварича було змінено на позитивну.

Крім того, наразі 270 народних депутатів не відповідають критерію \”Непричетність до корупційних дій\”. Зокрема, після оприлюднення результатів ЧЕСНОМЕТРА за перевищення норми витрат щодо авіаперельотів порушниками Критерію було визнано ще 72 народних депутати.

Громадянський рух ЧЕСНО започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства \”Новий Громадянин\”. Рух утворився 29 жовтня 2011 року під час акції \”Фільтруємо парламент за 24 години\” – рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні.

Мета Руху – активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від недостойних депутатів. Символ кампанії – часник – засіб дезінфекції та боротьби з нечистою силою.

Інтернетогляд