Патріарх Філарет благословив Михайла Апостола на перемогу

11 серпня у Чорткові відбувається визначна проща до джерела Всецариці.

\"\"

Тернопільсько-Теребовлянська єпархія Української православної церкви Київського патріархату працює над тим, щоб надати цій прощі статус всеукраїнського. На прощу регулярно запрошуються архієреї інших єпархій і неодноразово її відвідує Патріарх Філарет. Цього року виповнюється 10 років освячення джерела Всецариці. Цю ювілейну прощу очолить Патріарх Київський і всієї України Філарет.

Зустріч Патріарха є надзвичайно урочистою подією.Відбувається вона у такому форматі: його зустрічають на кордоні двох областей. Зустрічає його церковна влада і світська. У селищі Гусятин Патріарха супроводжувала делегація Хмельниччини. Її очолював митрополит Хмельницький і Камянець-Подільський Антонію. Делагацію нашого краю очолював єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло. Крім того, були присутні голови Чортківської райдержадміністрації та райради, керівники фракцій у Гусятинській райраді. Були й представники Теребовлянщини. У цій урочистій події взяв участь Михайло Апостол, який балотується по Гусятинському, Теребовлянському, Бучацькому та Монастириському районах до Верховної Ради України.

\"\"

У ході зустрічі Михайло Володимирович попросив в Патріарха Філарета благословення на початок доброї справи. За християнською традицією Патріарх Філарет благословив Михайла Апостола і побажав йому перемоги на виборах у боротьбі за правду.

www.provse.te.ua