Хто відповість за 10-мільйонні борги родини Януковича перед аграріями Тернопільщини?

У відповідь на депутатське звернення народного депутата України Василя Деревляного, у Міністерстві аграрної політики знайшли «третього лишнього», щоб приховати борги родини президента перед аграріями Тернопільщини.

Майже місяця тому до народного депутата звернулися керівники сільськогосподарських підприємств Тернопільської області (ПФГ «Поточище» ППА «Вільхівці», ПФГ «Геліос», ТзОВ «Скородинський фільварок», ТзОВ «Степ-М», ПАП «Фортуна», ПАП «Довіра», СВК «ім. Шевченка»), які здавали кукурудзу на Марилівський спиртзавод.

Як йшлося у зверненні аграріїв, керівництво заводу заборгувало їм близько 10 млн. грн.

«Як я вже раніше заявляв, всі спиртзаводи по Україні, у тому числі – Марилівський, приватизувала сім’я президента. І замість того, щоб допомагати аграріям, сьогодні влада ще й боргує їм мільйони гривень, обманює цих людей», – зазначив тоді Василь Деревляний.

За його словами, жоден суд цієї проблеми не вирішить, бо на прикладі судилищ проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, країна побачила, що таке «гуманний суд Януковича».

«Правоохороні органи самоусунулися від захисту цих сільгоспвиробників. Хто ж візьметься захищати людину, коли її боржниками є сім’я діючого президента, хто притягне до відповідності таких боржників?», – коментував ситуацію народний депутат.

Він направив звернення до Прем’єр-міністра, Міністра аграрної політики, щоб звернули на це увагу, адже підприємствам не було за що проводити жнива.

У відповідь на депутатське звернення народного депутата України Василя Деревляного, у Міністерстві аграрної політики знайшли «третього лишнього».

«Перевіркою, проведеною фахівцями ДК «Укрспирт», встановлено, що вказані агропромислові підприємства постачали свою продукцію ТзОВ «РІТОРНО» та ТОВ «ТК Оріон-Трейд». ДП «Укрспирт» здійснювало закупівлю зерна для виробництва спирту етилового безпосередньо у ТзОВ «РІТОРНО» та ТОВ «ТК Оріон-Трейд»», – йдеться у відповіді мінагрополітики.

На переконання народного депутата Василя Деревляного, згадані підприємства (ТзОВ «РІТОРНО» і ТОВ «ТК Оріон-Трейд») є лише штучно-створеними на папері посередниками «Укрспирту», щоб приховати борги родини президента перед аграріями Тернопільщини.

\"\"