В’ячеслав Кириленко: «Влада розпочала рядитися до опозиції, бо рейтинг перших невпинно падає»

Упродовж чотирьох днів (16-19 серпня) з візитом на Тернопільщині перебував один із лідерів Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина», народний депутат України В’ячеслав Кириленко.

\"\"

У кожному з відвіданих населених пунктів він представив єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції. У Заліщицькому, Борщівському та Чортківському районах, які входять до 167 виборчого округу, народний депутат представиви свого колегу – Івана Стойка. У Бучачі (округ №166) – Михайла Апостола.

\"\"

На фото: (зліва направо) Народний депутат України, керівник обласного виборчого штабу Об\’єднаної опозиції ВО \”Батьківщина\” Василь Деревляний, один із лідерів Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина», народний депутат України В’ячеслав Кириленко, голова Бучацької районної ради (представник ВО \”Батьківщина\”) Олег Михайлів, єдиний кандидат від Об\’єднаної опозиції на виборчому окрузі №166 (з центром у м. Теребовля) Михайло Апостол.

А 19 серпня у неділю, якраз на свято Преображення Господнього, знаний політик завітав на Зборівщину. У населених пунктах 165 виборчого округу (цент – м. Зборів) В’ячеслав Кириленко представиви єдиного опозиційного кандидата – Володимира Бойка.

\"\"

На фото: (зліва направо) єдиний кандидат від Об\’єднаної опозиції на виборчому окрузі №165 (з центром у м.Зборів) Володимир Бойко та народний депутат України В’ячеслав Кириленко.

На думку народного депутата, «влада розпочала рядитися до опозиції, бо рейтинг перших невпинно падає».

«УНП та «Наша Україна», інші так звані «треті сили» створені владою напередодні виборів для того, щоб повідкусувати голоси від опозиції. Є й такі, в тому числі і на Тернопільщині, які ще вчора були активістами в рядах Партії регіонів, а сьогодні йдуть на вибори як самовисуванці. Але всі вони працюють виключно на владу», – запевнив В. Кириленко.

«З огляду на останні соціологічні опитування, можна твердити, що абсолютна більшість населення України не підтримує ні Партію регіонів, ні Віктора Януковича» – підкреслив В’ячеслав Кириленко.

Він розповів, що основною метою його візиту на Тернопілля є спілкування з місцевими жителями, надання їм правдивої інформації про політичну та соціальну ситуацію в державі.

«В Україні є багато проблем, які турбують тернополян, передусім це мовне питання, питання втрати демократії, руйнівні соціальні програми – так звані реформи влади. Немає грошей на виплату заробітних плат бюджетникам, вчителів відправляють в неоплачувані відпустки, ще досі у деяких районах не закрили борги по відпустках, у медиків заборгованість поточна від тижня до десяти днів. Тобто ніяких грошей, в ніяких місцевих бюджетах немає, так само як у державному бюджеті. Влада не вирішила всі соціальні питання: заробітні плати, пенсії, допомоги малозабезпеченим, інвалідам, а натомість буде виділяти додаткові мільярди на підтримку російської мови, яка у нас користується всіма правами», – розповів представник Об’єднаної опозиції.

За словами В. Кириленка, в рамках держбюджету 2012 зупинено дію 13 законів, які стосуються мінімум 15 категорій малозабезпечених людей.

«Зупиняються пільги чорнобильцям, військовим пенсіонерам, дітям війни, сільським лікарям, ветеранам війни, ветеранам праці. Натомість зарплата Президента зросла у 2,5 рази, так само як утримання його Адміністрації. Сконструйована корупційна модель: розивається тільки той бізнес, який «дружить» із владою, податкова інспекція і контролюючі органи мають надзвичайні повноваження», – підкреслив народний депутат.

На його думку, змінити сутиацію в державі не просто, але цілком реально.

«Звичайно, створити вільну економіку – непросте завдання мінімум на п’ять років для Об’єднаної консолідованої опозиції, яка повинна перемогти на парламентських, а потім на президентських виборах. Тільки у цьому разі подібне завдання може бути виконано», – резюмував народний депутат.