В’ячеслав Кириленко і Володимир Бойко візитували на Зборівщині

19 серпня, у неділю на свято Преображення Господнього, опозиційні політики завітали на Зборівщину.

\"\"

На фото: (зліва направо) Володимир Бойко, голова Зборівської районної ради (представник ВО \”Батьківщина\”) Віктор Тарковський та В\’ячеслав Кириленко біля храму в с. Озерна.

Спершу вони взяли участь у святковому богослужінні в церкві Пресвятої Трійці в селі Озерній. Далі побували в селі Цеброві, де поспілкувався з мешканцями цього населеного пункту, відтак – відвідали Зборів, в якому на Спаса – храмове свято. Перед концертом української музики пан Кириленко привітав зборівчан із Днем міста, а також у кількох словах охарактеризував поточну політичну ситуацію в країні.

\"\"

На фото: (зліва направо) Володимир Бойко, селищний голова с. Озерна Богдан Наконечний та В\’ячеслав Кириленко.

До слова, під час цих поїздок парламентаря супроводжував кандидат у народні депутати України в 165 виборчому окрузі (Бережанський, Зборівський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський райони, частина міста Тернополя –мікрорайони Кутківці, Пронятин, вулиці Куток, Михалевича, Чумацька, майдан Перемоги, окремі будинки вулиць Гетьмана Івана Мазепи та Львівської, села Раславка, Крутнів, Лопушне, Розтоки, Мала Горянка, Велика Горянка, Волиця, Івання, Новий Олексинець, Башуки, Старий Олексинець, Очеретне, Устечко, Бакоти, Млинівці, Хотовиця, Ридомиль Кременецького району) Володимир Бойко.

\"\"

На фото: Громада села Озерна.

\"\"

Про що ж говорили обидва політики? В’ячеслав Кириленко розповів, як приймався горезвісний «закон про мови». За його словами, подібного законодавчого акту в Україні не існує, оскільки процедура його прийняття була суттєво порушена. Тому першочергове завдання майбутньої опозиційної парламентської фракції – внести ясність у це питання. В’ячеслав Анатолійович сказав, що опозиція наразі свідомо не вносить відповідного подання до Конституційного суду, оскільки всі прекрасно розуміють, «чиєю Конституцією» керується цей суд при прийнятті рішень, тому, щоб не ускладнювати в майбутньому процедури скасування сумнозвісної «каки» (за першими літерами прізвищ авторів закону про мови – Колесніченка-Ківалова), «Батьківщина» поки що мовчить.

\"\"

В’ячеслав Кириленко неодноразово наголошував, що одним із перших прийнятих майбутньою опозиційною парламентською фракцією рішень буде закон про процедуру імпічменту та сам імпічмент персонально Януковича. «Сьогодні ми повинні розуміти, що це не Кремль нами керує, що не Кремль поставив на чолі держави українофобів Азарова, Табачника, Саламатіна. Все це – рішення Януковича. Це він і тільки він винен у тій непростій ситуації, що складається зараз в українському суспільстві. Тому для мене не є опозицією той опозиціонер, який у своїх промовах жодного разу не вимовить слово «Янукович». Думаю, ви знаєте, кого я маю на увазі. Саме так – Віктора Ющенка. Бо ж хіба він опозиціонер? Справжні опозиціонери зараз сидять у тюрмі – це Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та багато інших політичних в’язнів. А цей гореопозиціонер покликаний з політичного небуття лише з однією метою – всіляко лити бруд на Об’єднану опозицію», – зазначив В’ячеслав Кириленко.

Також він поставив під сумнів опозиційність партійної структури Віталія Кличка, зауваживши, що з відомим боксером до останнього велися переговори про об’єднання, але в політика-спортсмена чомусь постійно знаходилися аргументи «проти».

В’ячеслав Кириленко окремо зупинився на проведенні Євро-2012 в Україні, зазначивши, що на підготовку до «нашого» турніру, який складався всього лиш з одного виду спорту – футболу, витрачено набагато більше коштів, ніж на проведення Олімпіади в Лондоні, в якій брали участь спортсмени з понад півтора сотні видів спорту. Тому, сказав народний депутат, «влада Януковича знає про те, що й ми про це знаємо, а отже – боїться. А отже – робитиме все можливе й неможливе, щоб по-максимуму сфальсифікувати парламентські вибори 28 жовтня. Бо віддавати владу для них – це те саме, що приректи себе на в’язницю».

В’ячеслав Анатолійович зазначив, що останні соціологічні опитування віддають перевагу Об’єднаній опозиції ВО «Батьківщина». «Але йдеться про рейтинг за партійними списками. Якою ж буде ситуація в мажоритарних округах – наразі невідомо, саме тому Партія регіонів, розуміючи, що за списками де-факто вже програла, свою фальсифікаторську пильність зверне саме на округи».

«УНП та «Наша Україна», інші так звані «треті сили» створені владою напередодні виборів для того, щоб «повідкушувати» голоси від опозиції. Є й такі, в тому числі і на Тернопільщині, які ще вчора були активістами в лавах Партії регіонів, а сьогодні йдуть на вибори як самовисуванці. Але всі вони працюють виключно на владу і вже давно написали заяви на вступ до майбутньої фракції Партії регіонів у парламенті», – запевнив В.Кириленко.

Відтак В’ячеслав Кириленко у кожному з відвіданих населених пунктів представляв єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції у 165 виборчому окрузі Володимира Бойка. Володимир Богданович у своїх виступах також наголошував на безальтернативності цьогорічних парламентських виборів для долі незалежної України: «Або ми оберемо опозицію, або втратимо Україну». За його словами, регіонали добре усвідомлюють, яким сильним фронтом виступає Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина», тож не дивно, що навіть у 165 виборчому окрузі в останню мить зареєстрували його двійника. Його також звати Володимир Бойко, щоправда, не Богданович, а Іванович. Він – уже тривалий час як безробітний (як і всі в його родині, до речі, згідно з поданою декларацією про доходи), тому дуже дивно, звідки у безробітного могло взятися 13 тис. гривень на заставу при реєстрації кандидатом у народні депутати.

«У політиці є запит на нових лідерів, нові обличчя, третю силу» – це той міф, яким нинішня влада вкотре годує електорат». Володимир Богданович нагадав коротеньку історію «третіх сил» в Україні: 2006 рік – соцпартія Мороза позиціонувалася «третьою силою», а згодом «злилася в екстазі» з Партією регіонів; 2007 рік – Народна партія Литвина була нібито «третьою силою», яка потім пішла на поводу в Партії регіонів; 2010 рік – «Сильна Україна» Тігіпка йшла на вибори, будучи «третьою силою», а пізніше стала одним цілим з ПР. «Тож не вірте тим, які називають себе «третіми силами», бо насправді є тільки дві протилежні сили – ця антиукраїнська влада і Об’єднана опозиція. Нічого третього не дано», – сказав кандидат у депутати в 165 виборчому окрузі.

\"\"

Володимир Бойко закликав жителів Зборівщини підтримати його у цій виборчій кампанії, зауваживши, що він – місцевий, а не якийсь заїжджий «парашутист», а тому «до мене можна будь-коли підійти, потрусити за рукав і спитати: «А що ти зробив конкретно для нас?»

\"\"

У Зборові, крім В’ячеслава Кириленка і Володимира Бойка, слово мав народний депутат, голова Тернопільського обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Василь Деревляний, який закликав зборівчан поставити свою позначку навпроти графи у бюлетені – Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», а також попросив про підтримку єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції у 165 виборчому окрузі Володимира Бойка.

\"\"

На фото: Працівники Зборівського районного штабу Об\’єднаної опозиції ВО \”Батьківщина\” на чолі з народними депутатами Василем Деревляний, В\’ячеславом Кириленком та кандидатом у депутати від Об\’єднаної опозиції Володимиром Бойком.