ВО «Батьківщина» подарувала районній бібліотеці нові книги

Партія «Батьківщина» продовжує традицію поповнення бібліотечних фондів краю новітньою українською літературою.

Так, 22 серпня, новими книгами поповнився фонд Тернопільської районної центральної бібліотеки, що знаходиться в смт. Великі Бірки. Тепер читачі закладу матимуть змогу детальніше ознайомитися із невідомими фактами про історію, культуру та літературу рідного краю. 12 книг, виданих за сприяння голови Тернопільської організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, подарував бібліотекам його перший заступник, кандидат у народні депутати України в 165-му виборчому окрузі Володимир Бойко.

\"\"

Серед них – тритомник про Героя України Степану Бандеру, двотомник про патріарха Йосипа Сліпого, «Трагедія Волині. Причини й перебіг польсько-українського конфлікту в роки Другої світової війни», «Тарас Бульба-Боровець. Документи. Статті. Листи», «Соборна пам’ять України. Календар Альманах», «Як нас морили голодом» – про три голодомори в Україні. Всі – авторства Володимира Сергійчука, історика, професора Київського національного університету імені Т.Шевченка, з яким ВО «Батьківщина» давно співпрацює.

Крім того, Володимир Бойко подарував бібліотекам книгу «Волинянин» Я.Федорчука, альбом про відому діячку нашого краю Соломію Крушельницьку та диск із записами живих голосів класиків української літератури, виданий заступником голови Верховної ради Миколою Томенком.

\"\"

«Сьогодні в Україні, і на Тернопіллі зокрема, відбувається комп’ютеризація бібліотек. Тому диск із записами віршів у прочитанні живих голосів Василя Симоненка, Павла Тичини, Миколи Вороного, Василя Стуса та інших класиків української літератури буде цікавим школярам і взагалі усім відвідувачам бібліотеки. Бо жоден вчитель не передасть та не виразить всі емоції так, як це може зробити сам автор», – наголосив Володимир Бойко.