Опозиція на Тернопіллі відсвяткувала День державного прапора без представників виконавчої влади

Разом з тернополянами та гостями міста представники та активісти Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» взяли участь у святкуванні Дня державного прапора та Дня незалежності.

Варто зазначити, що найбільш чисельною була колона саме активістів партії ВО «Батьківщина», яку очолив народний депутат, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний разом з його першим заступником – єдиним кандидатом у депутати від Об’єднаної опозиції по мажоритарному виборчому окрузі № 165 (з центром у м. Зборів) Володимиром Бойком та членом обласного партійного бюро, також мажоритарним кандидатом від опозиції на виборчому окрузі №166 (центр – м. Теребовля) Михайлом Апостолом.

\"\"

Зібравшись біля Катедрального собору, опозиційні політичні сили під майорінням партійних та національних прапорів пройшли почесною ходою до пам’ятників провідників та визволителів української нації: Степана Бандери, Тараса Шевченка, Ярослава Стецька та В’ячеслава Чорновола.

\"\"

Після покладання квітів, колона опозиціонерів попрямувала до національного прапора на театральній площі Тернополя.

Промовивши молитви за долю України, представники духовенства побажали учасникам святкування Господньої опіки на шляху відродження та становлення процвітаючої української держави.

\"\"

З гаслом: «З нами Бог! З нами Україна!», під виконання державного гімну, відбулося підняття національного прапора.

«У величні свята нашої держави: День національного прапора та у переддень незалежності України, я маю особисте доручення від лідера Об’єднаної опозиції Юлії Тимошенко, яку провладний режим незаконно утримує в неволі. Юлія Володимирівна просила передати вам, усім українцям привітання з нагоди цих свят та побажати кожному здоров’я, сил, наснаги, віри та єдності», – наголосив під час свого виступу народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

За його словами, в цей час українській нації перемога є вкрай необхідною.

«Сьогодні правляча банда викорінює все українське: культуру, мову, демократію, традиційні українські церкви. Вони принижують всі верстви населення: позбавляють пільг соціально-незахищених, продовжують пенсійний вік, скорочують та позбавляють заробітних плат працівників бюджетної сфери, нищать малий і середній бізнес та українське село. Тому, в цей час українській нації перемога є вкрай необхідною», – підкреслив Василь Деревляний.

Він наголосив, що опозиційні політичні сили об’єдналися, щоб зламати хребет україноненависницькому провладному режимові.

«Ми, всі політичні партії у складі Об’єднаної опозиції разом з партією ВО «Свобода», узгодили кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах і розпочали спільну боротьбу за перемогу над окупаційним режимом Януковича, – зауважив голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний. – Так, кандидатом у депутати від виборчого округу №163 (з центром у м. Тернополі) призначено Олексія Кайду (ВО «Свобода»), кандидатом виборчого округу №164 (з центром у м. Збаражі) – Михайла Головка (ВО «Свобода»). Виборчий округ №165 (з центром у м. Зборові) представляє Володимир Бойко (ВО «Батьківщина»), 166-й (з центром у м. Теребовлі) – Михайло Апостол (ВО «Батьківщина»), 167-й (з центром у м. Чорткові) – Іван Стойко («За Україну!»).

\"\"

На переконання Василя Деревляного, опозиціонери зробили все від них залежне, останній крок та рішення за народом України.

«Незабаром парламентські вибори, які визначать майбутнє України на наступні роки. Це важливий етап в історії нашої держави та для кожного українця. Доля нації в руках її громадян, і я переконаний, Україна, обов’язково, переможе!», – акцентував на завершення народний депутат.