Політично мотивоване правосуддя щодо Юлії Тимошенко є перешкодою для євроінтеграції України, – Голова представництва ЄС Жозе Мануель Пінту Тейшейра

Політично мотивоване правосуддя щодо лідера опозиції Юлії Тимошенко є перешкодою для євроінтеграції України. Про це Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив в інтерв‘ю інтернет-виданню «Українська правда».

За його словами, «перешкодою є те, що її (Юлію Тимошенко) засадили у в’язницю політично мотивоване використання правосуддя».

Жозе Мануель Пінту Тейшейра також заявив, що влада насправді не робить «жодних реальних спроб для того, щоб знайти якесь рішення», натомість «ми побачили лавину повідомлень про порушення нових справ проти Тимошенко».

Голова представництва ЄС поділився враженнями від зустрічі з лідером опозиції, яка після кількох невдалих спроб через заборону влади, все ж таки відбулась 11 серпня цього року та розповів, що лідер опозиції цікавиться подіями, дуже поінформована і без сумніву потребує лікування, що підтвердили незалежні лікарі.