Прокуратура має дати оцінку очевидним порушенням Закону про вибори сім\’єю та оточенням Хоптянів

Реагуючи на очевидні порушення виборчого законодавства – застосування адмінресурсу під час виборчої компанії у Бучацькому районі Тернопільської області, народний депутат України Василь Деревляний звернувся до прокурора Тернопільської області.

В депутатському звернені описано ситуацію, яка трапилася 27 серпня у місті Бучач під час щорічної учительської конференції за участі представників шкіл району.

«Перед початком конференції при вході у приміщення вчителям були роздані анкети – анонімне опитування з такими запитаннями: чи знаєте ви, хто є головою РДА, хто є головою районної ради, за список кандидатів якої політичної сили та за кого голосуватимете з кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №166 на чергових виборах народних депутатів України 28 жовтян 2012 року. Також, варто зазначити, директор Жизномирської школи Суслик Олег Тарасович повідомляв вчителів, що Надія Хоптян являється кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №166 на чергових виборах народних депутатів України 28 жовтян 2012 року», – йдеться у депутатському зверненні.

Зважаючи на вищенаведене, у своєму зверненні Василь Деревляний вимагає перевірки фактів порушень виборчого законодавства та: «надати правову оцінку діям посадових осіб Тернопільської обласної державної адміністрації, Бучацької РДА, Гусятинської РДА та Гусятинської районної ради при проведенні зазначеної конференції, вжити заходів прокурорського реагування з метою недопущення у подальшому порушення норм чинного законодавства України», – резюмує депутатське звернення.

\"\"