Василь Деревляний і Михайло Апостол зустрічалися з партактивом у Бучачі та Монастириськах

Минулої п’ятниці голова обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина», народний депутат України Василь Деревляний у Бучачі та Монастириськах провів зустрічі з партійним активом районних організацій, зокрема, з головами первинних партійних осередків. У ході розмови нардеп представив аудиторії єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції у 166-му виборчому окрузі Михайла Апостола.

\"\"

– Сьогодні ні Європа, ні світ не можуть вплинути на Януковича у справі звільнення Юлії Тимошенко. Тому зараз уся надія на нас, на нашу політичну силу: якщо ми сьогодні не переможемо – Юлія Володимирівна буде сидіти довічно, так само як ця банда буде довічно при владі, – розпочав свій виступ голова Тернопільської «Батьківщини».

– Вони не чекали, що відбудеться об’єднання політичних сил. Вони сподівалися знищити нас поодинці. Не вийшло! Так, ми запрошували усіх: і «Удар» Кличка, і «Нашу Україну» Наливайченка. Але що маємо в результаті? – запитав риторично нардеп, опосередковано натякаючи на те, що не все те опозиція, що називає себе опозицією.

– Режим, бачачи нашу одностайність, висуває на противагу нашому кандидату Михайлу Апостолу, якого підтримує Об’єднана опозиція, селищного голову Гусятина, представника Народного Руху Савчука, якого нібито висунув КОД. Але КОД нікого на вибори не висуває! КОД був створений для боротьби з режимом Януковича в той час, коли почалося переслідування Юлії Тимошенко. Вибори – це не його компетенція. Савчука ніхто не бачив у боротьбі з режимом ні в Києві, ні в Тернополі, ні в Гусятині. То який він після цього опозиціонер? – зазначив Василь Деревляний.

За його словами, Україна сьогодні перебуває в настільки критичній ситуації, що єдиний вихід для партії «Батьківщина» напередодні виборів – «йти від хати до хати. Бо люди – розчаровані, треба їх мотивувати, агітувати. Так, треба трішки пожертвувати своїм часом, щоб поговорити зі своїм сусідом, односельчанином, показати йому, що ця банда раніше грабувала Донецьку область, тепер же грабує всю Україну».

Василь Тимофійович звернув увагу присутніх на деяких дивовижних казусах, що походять від чинної влади: «От де таке видано, щоб із 18 членів окружних виборчих комісій більшість становили представники Криму, Києва, Кіровограда, усіляких там «руських блоків», монархістських сил тощо?»

«Або хто такий нардеп Давиденко, який балотується по вашому округу? Він же не зробив жодного депутатського звернення у Верховній Раді не те що по Тернопільській області, а взагалі жодного! Тому його основне завдання на цих виборах і на цьому окрузі – допомагати пані Хоптян. Простіше кажучи: відбирати голоси у Михайла Апостола».

Василь Деревляний розповів про «земельну стратегію» Віктора Федоровича: «Сім’я» Януковича дає на кожне село по 50-100 тис. доларів, а наші доблесні латифундисти, знані по цілій області, їздять селами і скуповують для них землю. Якщо ви сьогодні укладете з ними договір оренди – значить, можете забути про свою земельну ділянку назавжди. Бо ніякі «печерські суди» вам її не відвоюють. Вона стане приватною власністю «Сім’ї» точно так само, як стало «Межигір’я».

Але землею справа не обмежується: «Яке завдання сьогодні стоїть перед владою? Закрити в селі школу, ФАП, відділення зв’язку, пункт ветмедицини, тоді сільську раду і – села немає. А нема українського села – нема української нації. Ось цього вони найбільше прагнуть!».

Торкаючись теми «гречки за голос», нардеп був лаконічним: «Ви думаєте, всі ті подачки, які вони дають вам зараз – комп’ютери для шкіл, шкільні автобуси, асфальт на дороги – це за їхні гроші? Ага, аякже! Це все кошти державного бюджету! Це наші гроші! Тому ваш святий обов’язок – брати все це від них, бо воно і так ваше, але голосуйте на дільниці розумом і серцем, а не виходячи з того, хто і яку подачку вам дав».

Також Василь Тимофійович запевнив присутніх, що всіх тих, хто нагинає совість своїх побратимів, тих, хто змушує людей вступати до лав правлячої партії, вже давно «взято на список»: «Усіх цих запроданців-сексотів ми знаємо в обличчя. І після нашої перемоги всі вони будуть відповідати за скоєне».

– Наше перше завдання в майбутньому парламенті – закон про імпічмент Януковича, а друге – закон про імперативний мандат, щоб люди мали право відкликати тих депутатів, які не виконують покладених на них обов’язків, – заявив на завершення Василь Деревляний, передаючи слово єдиному кандидату від Об’єднаної опозиції у 166-му виборчому окрузі Михайлу Апостолу.

Михайло Володимирович також виявився небагатослівним, зазначивши, що в останні дні на адресу його дітей, його 80-річних батьків почалися телефонні дзвінки з погрозами.

«Я розумію єдине: мене, партію, яку я представляю, – бояться. Вчора я приїхав додому і розповів усе це дружині. А вона сказала те, що мене надихнуло: «На все Божа воля». Це мені дало стільки сил і впевненості, що я точно знаю – з цієї дороги не зійду. Якщо вони нас уже бояться – значить їм залишилося недовго», – сказав Михайло Апостол, попросивши насамкінець голів партійних осередків допомоги і сприяння в його виборчій кампанії.