Юлія Тимошенко: за підтримки виборців ми зможемо перемогти диктатуру

Екс-прем\’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що, незважаючи на вже сфальсифіковану виборчу кампанію, все ще залишаються шанси перемогти диктатуру в Україні.

\”Мій улюблений письменник Олександр Довженко колись написав повість \”Україна в огні\”. Горить демократія, горять права і свободи людей. На нашу Батьківщину прийшли люди, які спалюють усе на своєму шляху. Але будь-яку пожежу можна загасити, якщо вибрати правильний засіб її гасіння. Тут, за гратами, я обдумала вихід з ситуації, що склалася. Вже протягом найближчих тижнів я оприлюдню два звернення: одне до світової спільноти демократичних держав, інше – до українського народу\”, – сказала Юлія Тимошенко в інтерв\’ю польському виданню Newsweek.

Екс-прем\’єр вважає, що нинішня виборча кампанія сфальсифікована задовго до проведення виборів до парламенту. \”Суди, Центральна виборча комісія, окружні виборчкоми, основні ЗМІ контролюються владою. Силові структури, а також адміністрація розправляються з інакомислячими громадянами і політиками. У мажоритарних округах в розпорядження кандидатів від влади нелегально спрямовуються кошти з державного та місцевих бюджетів. Кандидати від влади роздають безкоштовно людям ліки, одяг, різні подарунки та гроші. Таких фальсифікацій в Україні ще не було ніколи\”, – заявила Юлія Тимошенко.

\”Ми зробимо все, що в наших силах. Але без підтримки європейської спільноти наші шанси малі. Тому ми просимо світ не надавати підтримку диктатору, не робити вигляд, що він проводить реформи. Ми просимо міжнародне співтовариство допомогти нам у розслідуванні корупційної фінансової діяльності сім\’ї Януковича і його оточення, зупинити його спільними силами і прийняти Україну до європейської сім\’ї. Цей диктаторський режим потрібно відправити у небуття\”, – підкреслила екс-прем\’єр.

Юлія Тимошенко розцінює жорсткі резолюції європейської спільноти і лідерів демократичних країн як надзвичайні заходи, спрямовані на призупинення посилення диктатури в Україні. \”Янукович, схоже, цього всього не помічає. В світі це викликає подив. Що це за людина? Чому у нього настільки поганий політичний слух? Відповідь проста. Його стратегія – утримати владу за будь-якою ціною, навіть ціною втрати шансу на інтеграцію з Європою, навіть ціною блокування закордонних рахунків його сім\’ї. Знаючи психологію Януковича, я скажу, що заради збереження влади він міг би навіть не виїжджати за межі вкраденої у держави резиденції \”Межигір\’я\”, він готовий до бойкоту з боку світових лідерів. Він готовий заплатити цю ціну за абсолютну владу в країні, яку, як він вважає, він приватизував в 2010 році після вступу на посаду президента\”, – додала вона.

\”Опозиція вже багато чого досягла, оскільки вперше за багато років об\’єдналася під прапором партії \”Батьківщина\”. Я вірю, що це допоможе людям відрізнити справжню опозицію від фальшивої, і що в новому парламенті нам вдасться отримати більшість голосів\”, – впевнена Юлія Тимошенко.