Юлію Тимошенко позбавляють законного права на короткострокові зустрічі, – захисник

Юлія Тимошенко вимагає від керівництва Качанівської колонії забезпечити її законне право на короткострокові зустрічі.
Про це заявив захисник Сергій Власенко на прес-конференції, 12 вересня.

Він зауважив, що відповідно до законодавства, ув’язнені раз на місяць мають право на короткострокове побачення з родичами чи знайомими.

«Юлія Володимирівна написала заяву, що вона інформує адміністрацію Качанівської колонії, що вона буде проводити короткострокове побачення з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, з народним депутатом України Арсенієм Петровичем Яценюком, з Першим заступником Голови партії «Батьківщина» Олександром Турчиновим та заступником голови партії Григорієм Немирєю», – сказав захисник.

Власенко зазначив, що ця зустріч мала відбуватися не в рамках відвідин Юлії Тимошенко, а в рамках короткострокового побачення.

Захисник нагадав, що останнє короткострокове побачення Тимошенко проводила з послом ЄС Жозе Мануелем Пінтою Тейшейрою 11 серпня поточного року.

«Тобто пройшло вже більше місяця, і Юлія Тимошенко має право на наступне короткострокове побачення», – заявив Сергій Власенко.