Юлію Тимошенко хочуть забрати з лікарні через заклик скинути мафію, – заява «Батьківщини»

Партія «Батьківщина» розцінює заяву тюремників про незаконне та негуманне припинення лікування лідера опозиції у лікарні «Укрзалізниці», як помсту режиму Януковича за відеозвернення, в якому Юлія Тимошенко закликає співвітчизників на виборах висловити свій протест корупційній владі.
Партія «Батьківщина» у своїй заяві вимагає негайно звільнити Юлію Тимошенко.

«Режим Януковича вчергове продемонстрував світу своє звіряче обличчя. Їм виявилося замало незаконного ув’язнення Юлії Тимошенко і вони вирішили активізувати свої зусилля в напрямку реалізації злочинного плану по її знищенню», – йдеться у документі.

«Тюремники, за наказом Януковича, збираються викинути хвору людину з лікарні «Укрзалізниці» та знову заховати Юлію Тимошенко за грати Качанівської колонії, аби без зайвих свідків продовжувати тортури над нею», – наголосили у партії.

Однопартійці Юлії Тимошенко зазначають, що пенітенціарна система в Україні давно вже стала сталінською, «оскільки там панує беззаконня та тотальне порушення прав усіх ув’язнених, не лише лідера опозиції».

«Всім зрозуміло, що це – помста за оприлюднення відеозвернення, в якому Юлія Тимошенко закликає суспільство на парламентських виборах зупинити  корупційний режим Януковича, який ігнорує закони та знищує права людей», – підкреслюється у заяві.

«Всі подивилися та пересвідчилися, що Юлія Тимошенко не може пересуватися без ходунків, однак, режим вперто продовжує брехати, тримає всю країну за ідіотів та заявляє про якесь міфічне «розширення рухової активності», – зазначили у «Батьківщині».

У партії нагадали, що «навіть Янукович змушений був неодноразово публічно визнати, що суд над Юлією Тимошенко не відповідав жодним стандартам, а відтак є незаконним».

«Янукович достеменно знає, що Юлія Тимошенко не скоювала ніяких злочинів, тому вимагаємо від режиму та Януковича особисто негайного звільнення Юлії Тимошенко із застосуванням усіх існуючих важелів та механізмів», – наголошується у заяві.

«Також, з огляду на чисельні звернення ЗМІ до пенітенціарної служби щодо інтерв’ю Юлії Тимошенко та наданий нею особистий дозвіл, вимагаємо припинити відмовляти журналістам в отриманні інтерв’ю, оскільки суспільство має знати правду про все, що відбувається навколо лідера опозиції, яку на президентських виборах підтримало півкраїни», – резюмується у документі.
Прес-служба партії \”Батьківщина\” повідомляє, що соратники Юлії Тимошенко планують відвідати її у вівторок і звинувачують пенітенціарну службу у порушенні законодавства та у маніпулятивних заявах щодо лідера опозиції.
\”Звертаємо увагу на відверто брехливу заяву пенітенціарної служби, яка цинічно вводить громадськість в оману і стверджує, що людям, які тимчасово позбавлені волі, заборонені зустрічі у медичних установах. Підкреслюємо, що така заява є маніпуляцією, оскільки у законодавстві немає обмежень з цього приводу, тому теза про \”призупинення побачень\” є лише фантазією, навіяною з Банкової\”, – йдеться у заяві.

У прес-службі наголошують, що \”для пенітенціарної служби і режиму Януковича є одна людина, для якої вони постійно щось роблять \”у винятковому порядку\” – це лідер опозиції Юлія Тимошенко. Спочатку \”у винятковому порядку\”, не маючи на це жодних підстав, влада заарештувала Юлію Тимошенко, потім бездоказово засудила, тепер, також \”у винятковому порядку\”, позбавляє інших прав\”.

\”Ми обурені тим, що тривалість побачень в країні тепер визначають тюремники, а не норми законодавства. Для всіх законом встановлено чотири години короткострокових побачень на місяць. Лише для Юлії Тимошенко пенітенціарна служба чомусь, в порядку виключення, встановлює півтори години\”, – зазначає прес-служба.

В партії \”Батьківщина\” також повідомляють, що соратники Юлії Тимошенко – Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк та Григорій Немиря – у вівторок \”обов’язково відвідають Юлію Тимошенко\” та нагадують, що \”останнє короткострокове побачення відбулося 11 серпня, коли екс-прем’єр-міністр зустрілася з колишнім головою представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою і вимушена була використати свою квоту короткострокових побачень на місяць\”.