Андрій Павловський: “Тернопільщині не потрібні луганські “авторитети”

На запрошення жителів Кременецького району на Тернопільщині побував народний депутат України, представник Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» та член парламентського комітету з соціально-економічних питань Андрій Павловський.

Він зустрівся із педагогами, лікарями, пенсіонерами та представникаи соціальнонезахищених верств населення, обговорив із ними болючі проблеми сьогодення.

— Лікарів та медиків схвилювала інформація, що у фонді заробітної плати бюджетників для двох з половиною календарних місяців не вистачає коштів, а це вимушені відпустки та скорочення, — сказав після зустрічей депутат. — Багато запитань стосувалися невиконання закону про оплату праці, згідно з яким зарплата працівника першого тарифного розряду повинна бути більшою від мінімальної зарплати. Хочу зауважити, що в Україні всі бюджетники отримують зарплату по так званій тарифній сітці. Звідси і “ростуть” проблеми в бюджетній галузі.

Пенсіонерів, за словами Андрія Павловського, турбувала проблема мізерної пенсії. Депутат резюмував: “Пенсію влада підняла на 10-12 гривень, і це тоді, коли Янукович обіцяв із 1 січня 2011 року 1200 гривень. А маємо 860. Та це знущання з людей! Якби Президент схвалив поправку Арсенія Яценюка до пенсійного законодавства, то нині б виплати вдалося збільшити на 334 гривні кожному пенсіонеру.

— Стабільність про яку говорить президент та його свита – це штучно створена бульбашка, яка трісне одразу ж після виборів, коли стримуючі фактори для задобрення виборців вже будуть непотрібні, – переконаний опозиціонер. – На превеликий жаль, з листопада в Україні швидкими темпами продовжиться соціально-економічний та політичний колапс, якщо чинний провладний режим не зупинити.

За словами Андрія Павловського, всі соціально-економічні проблеми Тернопільщини та України — результат непрофесійних, корупційних та антиукраїнських дій діючої влади. Але цю ситуація можна виправити, якщо оновити склад парламенту України.

— Нині Верховна Рада перетворилася на філіал Адміністрації Президента, де депутати за вказівкою натискають на кнопки, навіть не читаючи назв законів. Для того, щоб парламент кардинально змінити, у Раду ідуть опозиційні партії “Батьківщина” та “Свобода”. Потрібно, щоб у Верховній Раді були нові депутати, які не стануть собаками Павлова, а читатимуть закони, аналізуватимуть їх і лише тоді прийматимуть. Такі закони підуть на користь людям, а не олігархічним кланам, які у парламенті відстоюють лише свої інтереси.

Народний депутат також назвав імена своїх однопартійців, які представлені на Тернопільщині єдиними кандидатами від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» на 165 та відповідно – 166 виборчих округах.

— У Верховну Раду йдуть мої побратими Володимир Бойко та Михайло Апостол. Йдуть, щоб змінити ситуацію на користь людей. Ми повинні вибрати достойних кандидатів, наших земляків, котрі живуть серед нас, а не луганських авторитетів, яких прислали на Тернопільщину представники партії влади, – резюмував політик.