Андрій Пишний: «Країна сьогодні ділиться не на Схід та Захід, а на владу та народ»

В рамках передвиборчого туру Україною, на Тернопільщині вчора побував представник Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Андрій Пишний.

В Галицькому інституті ім.. В. Чорновола, політик обговорив з студентами, викладачами та присутніми тернополянами актуальні соціальні, економічні та політичні питання.

За словами Андрія Пишного, в рамках передвиборчої компанії лідери, представники Об’єднаної опозиції не сидять в столиці, всі вони їздять містами, селами, селищами України, де проводять чисельні зустрічі з громадами, аби знайти те, що об’єднує державу.

«Ми шукаємо те, що сьогодні об’єднує людей, а чинна влада все робить навпаки. Для того, щоб їхні виборці, а це жителі Східної України не задавали Януковичу лишніх запитань, у тому числі про Межигір’я, прийнято закон про мови. Але, побувавши у більшості областей України, я хочу наголосити, що країна сьогодні ділиться не на Схід та Захід, а на владу та народ», – заявив А. Пишний.

Опозиційний політик назвав першочергові питання, які у новому парламенті відстоюватиме «Батьківщина».

«З початком згортання свободи слова, демократичних засад, в українців з’явилася потреба в правді. Підтвердженням цього є те, що на другому місці, по загальній сумі зібраній на підтримку телеканалі ТВІ, є Луганська область, першою – Київська. А тому, ми розуміємо, що питання відновлення свободи слова, єдиної державної мови, збереження принципів демократії, соціальної справедливості для нашої команди є першочерговими», – підкреслив представник Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина».

Він також наголосив, що більшість законопроектів, щодо проблематики яких йдеться у Програмі Об’єднаної опозиції вже зареєстровані у Верховній Раді.

«Ми розробили порядок імпічменту Президента, який зареєстрований у парламенті. Малого того, до цього законопроекту є підготована юридична фабула з повною доказовою базою фактичних порушень. В парламенті вже лежить законопроект про відкликання депутатів. Зараз ми використовуємо досвід Німеччини у розробці ще одного Закону про відкриті списки», – розповів політик.

За його словами, є у парламенті і багато законопроектів опозиції спрямованих на відновлення соціальної та економічної справедливості в державі.

«На сьогодні кожна п’ята молода людина є безробітної, а кожна третя молода сім’я знаходиться за межею бідності. Ці факти мають пояснення. Адже Януковичу не потрібні студенти, молоді люди. Ця влада боїться молоді, яка є розумною, прогресивною і радикальною. А тому жодних пільг, реформ для студентів, молодих сімей чинна влада ніколи не буде впроваджувати. Але ви, потрібні нам, потрібні як однодумці, як будівничі нашої держави», – переконливо заявив Андрій Пишний.

Він наголосив, що реформи в галузі освіти, медицини та відновлення соціальних гарантій для пільгових категорій громадян є пріоритетними завданнями ВО «Батьківщина».

«Ми з владою живемо у паралельних вимірах. З 1 січня 2013 року, рішенням антиукраїнської більшості та Януковича, 16 пільгових категорій громадян будуть позбавлені соціальних гарантій. Ось один з багатьох прикладів того «покращення», яке обіцяє чинна влада на найближче майбутнє», – зазначив опозиціонер.

Андрій Пишний попросив тернополян не бути байдужими і не піддватися на підкуп та виборчі провокації.

«Сьогодні у спілкуванні з вами, ми представники від Об’єднаної опозиції намагаємося донести до вас правду, пояснити, що ми з владою абсолютно різні. На даний час ми маємо можливість говорити про це лише на словах, але у парламенті ми доведемо це на ділі.  Не хочеться вірити, але мені кажуть проте, що на Тернопільщині люди готові продавати свої голоси. Прошу вас не піддватися на підкуп, бо це не просто 100 гривень за позначку у бюлетені, це реальна зрада майбутнього своєї держави, свого краю, своєї сім’ї. Продати голос – це майже те ж саме, що продати життя. Не допустіть цього!», – звернувся до тернополян Андрій Пишний.

Він також наголосив, що Об’єднана опозиція досить тісто співпрацює з партією ВО «Свобода».

«Принагідно я хочу подякувати нашим партнерам за плідну та конструктивну взаємодію. Також представляю вам єдиних кандидатів від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Володимира Бойка на окрузі № 165 (з центром у м.Зборів), Михайла Апостола – 166 виборчий округ (центр – м. Теребовля) та  Іван Стойко  – округ №167. Це ті люди, які сьогодні мають честь репрезентувати єдиний фронт Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» та партії ВО «Свобода». Всі ж інші йдуть від так званого політичного лукавого», – резюмував політик.