Остап СЕМЕРАК: «Навіть у найбільш безвихідній ситуації є завжди вихід»

Днями на Тернопільщині в Лановецькому та Підволочиському районах відбулися зустрічі громадян із народним депутатом, представником Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Остапом Семераком. Як член комітету Верховної Ради України з питань бюджету, депутат розповів людям про невтішну економічну ситуацію.

\"\"

— Якщо подивитися на бюджет 2012 року, то основні видатки, в тому числі заробітної плати вчителям і лікарям, закладені лише до жовтня поточного року, — сказав Остап Семерак. — Кошти на останні два місяці в бюджеті не передбачені до сих пір.

На переконання політика, недофінансування бюджетної сфери зумовлено бездіяльність та корупцією влади.

— Партія регіонів на чолі з Віктором Януковичем сприймають владу не як відповідальність перед суспільством і перед кожним із нас, а як благо, яке вони отримали. Складається враження, ніби вони думають, що це благо отримали на довго і поводять себе, як беззаперечні володарі країни.

За словами депутата, доля майбутнього держави залежить від результату виборів 28 жовтня:

— Якщо демократичні національно патріотичні сили переможуть на парламентських виборах, то буде встановлена справедливість і законність в Україні. І це буде стосуватися не тільки Юлії Тимошенко, а й інших політичних ув’язнених, а також, до речі, кримінальних авторитетів, які нині є у владі.

За словами народного депутата, опозиція заплатила високу ціну за ті помилки, яких допускалася в минулому.

— Ув’язнення нашого лідера Юлії Тимошенко, Юрія Луценко, та інших членів команди, так зване «тушкування» як на місцевому рівні так і у парламенті, розчарування громадян – це та висока ціна, які ми – опозиційні сили заплатили за ті помилки, яких допускали в минулому. Але як відомо, люди вчаться на своїх помилках, і цей урок не пройшов даремно. Поневолення лідерів дало поштовх до об’єднання та спільної боротьби, «тушкування» стало можливістю очиститися від недобросовісних членів команди, а розчарування – дало великий стимул до плідної роботи на благо України та українців.

Остап Семерак звернувся до тернополян із закликом не зневірюватися, а діяти.

— Ми повинні прийти на вибори, а не опускати руки, — сказав політик. — Тому що навіть у найбільш безвихідній ситуації є завжди вихід. Треба піднімати руки і йти боротися зі злочинною владою.

Також Остап Серемерак представив мажоритарних кандидатів від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» на Тернопільщині:

— Це кандидати, які протягом року проходили випробування, кандидати, яких аналізували та обговорювали. Тому на вибори йдуть по Зборівському округу №165 – Володимир Бойко та по Теребовлянському (№ 166) — Михайло Апостол. Вони представляють Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».