Володимир Бойко: Чому голови ОДА й РДА не підуть у відпустки за власний рахунок, щоб зберегти зарплату бюджетникам?

У рамках Закону «Про вибори народних депутатів України» ЦВК передбачила для кожного кандидата ефірний час для проведення передвиборної агітації на регіональних телеканалах.

11 жовтня в ефірі Тернопільського державного телебачення виступав кандидат у народні депутати від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода» у 165 (Зборівському) виборчому окрузі Володимир Бойко.

За словами політика, «сім’я» Януковича за два останні роки незмірно збагатилася: «Межигір’я» з золотими унітазами, вертолітні майданчики, мисливські угіддя. Звичайно, сталося це в тому числі й за рахунок простих громадян – в основному працівників бюджетної сфери: вчителів, лікарів тощо.

– Чому вчителів змушують іти у відпустки за власний рахунок? Щоб зекономити кошти. Але чого ж голова ОДА чи голови РДА не хочуть економити на собі? Чому б їм – якщо вони справді так дбають про народ, як люблять про це говорити – не піти у відпустки за власний рахунок? – риторично запитує Володимир Бойко.

На думку кандидата в народні депутати, вони цього ніколи не зроблять, бо звикли розкошувати за рахунок простих людей, яких сприймають за кріпаків, а саму Україну – за свій сировинний придаток, з якого слід по-максимуму витягувати «останні соки».