Андрій ПАРУБІЙ: «Українці розпізнають фарбованих лисів»

На виборах 28 жовтня чинна влада робить ставку на мажоритарників, — розповів під час візиту на Тернопільщину представник опозиції ВО «Батьківщина», народний депутат України Андрій Парубій, адже за їхньою допомогою вона зможе отримати більшість у парламенті.

— Основна проблема нині — це проблема підкупу виборців, коли представники від влади величезні кошти кидають на підкуп людей, — зазначивнародний депутат. — Якщо на Півдні і Сході Україні від Партії регіонів балотуються її члени, то в Центрі і на Заході дуже часто влада робить ставку на так званих самовисуванців. Адже якщо на Тернопільщині, в цьому патріотично налаштованому регіоні, у Верховну Раду йтиме людина з портретом Януковича, то такого кандидата ніхто ніколи не вибере. Тому влада йде іншим методом. Самовисуванці, отримавши з бюджету величезні кошти, викидають їх на те, аби купити виборців, членів комісій. Тому нам, як кандидатам від опозиції, доводиться роз’яснювати на зустрічах людям ці моменти, переконувати, що гроші, які нині дають, це насправді людські гроші, які потім заберуть ті самовисуванці, котрі прийдуть до влади. Я впевнений, що всіх тих «фарбованих лисів», які нині намагаються показати себе незалежними кандидатами, а насправді є представниками Партії регіонів, виборці розпізнають, і за них голосувати не будуть.

За словами Андрія Парубія, Об’єднаній опозиції «Батьківщина» доводиться протистояти як Партії регіонів та їхнім самовисуванцям, так і новим, начебто опозиційним, угрупованням, які насправді створені за вказівкою Банкової.

— На кандидатів від об’єднаної опозиції «Батьківщина» чиниться найбільший тиск. Проти них влада кидає всі ресурси, аби дискредитувати. На жаль, це вже стало тенденцією по всій Україні. Тому кандидати «Батьківщини» стоять на чолі боротьби із Партією регіонів. Вони змушені приймати на себе головний удар. Відтак навколо них об’єднуються інші опозиційні сили, що є в тому чи іншому регіоні, щоб разом побороти існуючий режим.

Андрій Парубій закликав не вірити результатам перших-ліпших соціологічних служб, дослідження яких нині рясніють на шпальтах друкованих видань та лунають в теле- і радіоефірах.

— Кишенькові соціологічні служби насправді не проводять ніяких опитувань, а просто малюють рейтинги. Хоча таблиця результатів, наприклад, в газеті займає небагато місця, зате вона має великий вплив на свідомість людей, — зазначив депутат. — Я переконаний, що насправді більшість голосів здобуде опозиція, адже рівень несприйняття влади людьми настільки високий, що Партія регіонів більше 20 відсотків не зможе набрати, і навіть у спілці з комуністами не зможе вийти на більшість.

Представник об’єднаної опозиції «Батьківщина» представив мешканцям області справжніх опозиційних кандидатів, які балотуватимуться в український парламент.

— На цих виборах ми прийняли рішення, аби тільки один кандидат від опозиції ішов у парламент, щоб люди змогли чітко бачити, де є біле, а де — чорне. На Тернопільщині представниками від Об’єднаної опозиції є Володимир Бойко (округ №165 з центорм у м. Зборів), Михайло Апостол (округ №166 з центром у м.Теребовля), Іван Стойко (округ №167 – центр м. Чортків). Це люди, за яких вам, шановні виборці, не буде соромно, це люди, які будуть відстоювати українські інтереси та інтереси простих українців.

«Я закликаю 28 жовтня прийти на вибори, — підсумував Андрій Парубій. — Адже чим більше нас прийде, тим менше буде шансів у влади для фальсифікації. Також закликаю підтримати Об’єднану опозицію «Батьківщина».