Володимир Бойко завітав до бережанського Музею книги

Новими примірниками поповнилися фонди Музею книги в Бережанах.

Тепер відвідувачі закладу матимуть змогу детальніше ознайомитися із невідомими фактами про історію, культуру та літературу рідного краю. 12 книг, виданих за сприяння голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, подарував музейним працівникам його перший заступник, кандидат у народні депутати України в 165 виборчому окрузі Володимир Бойко.

Серед них – тритомник про Героя України Степану Бандеру, двотомник про патріарха Йосифа Сліпого, «Трагедія Волині. Причини й перебіг польсько-українського конфлікту в роки Другої світової війни», «Тарас Бульба-Боровець. Документи. Статті. Листи», «Соборна пам’ять України. Календар Альманах», «Як нас морили голодом» – про три голодомори в Україні. Всі – авторства Володимира Сергійчука, історика, професора Київського національного університету імені Т.Шевченка, з яким ВО «Батьківщина» давно співпрацює.

Володимир Бойко наголосив на тому, що ВО «Батьківщина» на досягнутому не зупинятиметься. У майбутньому заплановано досліджувати рідний край та відображати це у книгах. І таким чином підтримувати українську книгу та передавати історію рідного краю для наступних поколінь.