Представники інтелігенції області обурені брудними агітаційними технологіями, що застосовують партії та кандидати на Тернопільщині

На протязі останнього тижня одразу двоє голів громадських організацій краю звернутися до Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» з проханням оприлюднити їх заяви та спростування.

Подаємо у повному обсязі спростування Голови Тернопільської обласної організації спілки професійних вчителів Ігоря Гримайлюка:

Спростування

Так звана Тернопільська обласна організація ВГО «Українська Народна Рада» поширює в пресі, листівках, зверненнях неправдиву інформацію про учасників цього об’єднання. Наприклад, у їхньому зверненні до громадян, оприлюдненому в газеті «Вільне життя+» під назвою «Рекомендації УНР щодо організації голосування» говориться: «Ми, УНР – сила, яка об’єднала всі діючі національно-патріотичні організації Тернопільщини». Ця думка поширюється серед населення і вводить в оману виборців, нав’язуючи їм свою особисту точку зору.

Я, бувший багатолітній голова Координаційної ради обласних організацій національно-патріотичних громадських організацій Тернопільщини, з усією відповідальністю заявляю: із 25-и членів бувшої Координаційної ради ніхто, за винятком 2-3 колишніх її членів, не бере участі в засіданні УНР. Кожної неділі, в невеликій кімнаті спілки ветеранів, збирається 10-20 переважно пенсіонерів, з різними політичними поглядами, щоб послухати новини і взяти, по можливості, участь в дискусіях.

УНР видає цих людей за діячів громадських організацій і від їх імені поширює, серед населення, друковані матеріали.

Голова Тернопільської обласної організації

Української світової спілки професійних вчителів Ігор Грималюк

Вже через два дні до прес-секретаря ТОО ВО «Батьківщина» звернувся співголова Тернопільської районної Спілки політв’язнів та репресованих Зеновій Сердюк.

Чоловік був обурений тим, що кандидат округу №165 так званий самовисуванець Іван Чайківський у газетних публікаціях оприлюднив завідома неправдиву інформацію, де використав лже-коментар Зеновія Сердюка. Дані рекламні матеріали, в яких фактично йдеться про те, що, так би мовити, пан Зеновій висловлює подяку та прихильність до Чайківського були розміщені без відома та згоди самого пана Сердюка у трьох газетах («Свобода», «Нова Тернопільська» та «Вільне життя+»). Зеновій Сердюк передав заяву-спростування у всі ці друковані видання і, на його прохання, ми оприлюднюємо його заяви:

\"\"