Остап СЕМЕРАК: «Не дозволяйте політичним шахраям використати ваш вибір»

Перебуваючи на Кременеччині і проводячи зустрічі з людьми, представник Об’єднаної опозиції «Батьківщина», член комітету Верховної Ради України з питань бюджету Остап Семерак розповів про успішне розв’язання проблеми виплати зарплат працівникам бюджетної сфери. Також народний депутат розповів про махінації із розподілом коштів та перші кроки Об’єднаної опозиції в новому парламенті.

— Як відомо, працівникам бюджетної сфери не передбачили коштів на виплату зарплати до кінця цього року, — сказав Остап Семерак. — Ці проблеми ми обговорювали на засіданні бюджетного комітету і таки змусили уряд Азарова внести на розгляд парламенту поправки до бюджету України. Завдяки нашій наполегливості було проголосовано виділення з держбюджету коштів для навчальних закладів з вересня по грудень цього року.

Під час зустрічей із працівниками освітніх закладів у Тернопільській області народного депутата неодноразово запитували: чи дійдуть кошти до місцевих освітян, чи не «перекинуть» їх в потрібні владі області.

— Ми будемо пильно слідкувати за тим, аби до закінчення роботи Верховної ради цього скликання кошти були використані за цільовим призначенням, — запевнив народний депутат. — Хоча «Батьківщина» перебуває в опозиції, її депутати будуть робити все необхідне для відновлення справедливості. Як відомо, субвенції з держбюджету розподіляють нерівномірно. Ось приклад: один із заступників бюджетного комітету від провладної фракції на свій округ в донецькій області протягом 2012 року отримав 155 мільйонів гривень. На Тернопільську область кошти з цієї субвенції не пішли. І це несправедливо.

Остап Семерак зазначив, що для зміни діючої схеми збору і розподілу коштів необхідно мати важіль впливу на уряд. Він висловив сподівання, що українці підтримають Об’єднану опозицію, і в новому парламенті вона, маючи більшість депутатів, зможе впливати на ситуацію маніпулювання державним бюджетом:

— Ми хочемо змінити бюджетний кодекс, аби налагодити схему збору і справедливого розподілу коштів між регіонами. Ми хочемо подолати корупцію, яка багато цих коштів «з’їдає» Я з колегами по бюджетному комітету зробив приблизні підрахунки і з’ясував, що лише на Євро-2012 із перевитратами і переоцінками держава витратила понад 25 мільярдів гривень. А це майже десять бюджетів тернопільської області. Тому треба змінювати цю систему.

Остап Семерак закликав людей прийти 28 жовтня на виборчі дільниці і проголосувати по совісті, а не за гроші.

— У цей день ви також повинні не лише прийти і проголосувати, а й прослідкувати за тим, аби ваш голос не було сфальсифіковано, — сказав народний депутат. — Не дозволяйте політичним шахраям скористатися своїм вибором. Дайте шанс тим політичним силам, які можуть щось зробити для України. 28 жовтня — це день іспиту, і ми повинні його гідно скласти.

Політик закликав жителів краю підтримати єдиних кандидатів від Об\’єднаної опозиції – Володимира Бойка (округ №165), Михайла Апостола ( округ №166) та Івана Стойка (округ №167), а також проголосувати за ВО \”Батьківщина\” під номером 19 у виборчому бюлетені.