Іван КИРИЛЕНКО: «Жодного голосу партії влади!»

Днями на Тернопільщині побував народний депутат України, відомий політик Іван Кириленко. Представник Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» зустрівся з жителями області, а також відвідав місцеві ЗМІ, де проаналізував проблеми сьогодення, охарактеризував кандидатів по мажоритарних округах Тернопілля від політсили, яку представляє.

— Нині спостерігаємо тотальне залякування, тиск і неймовірне переслідування інакомислячих, — зауважив Іван Кириленко. — У жахливому психологічному стані перебувають люди, які залежні від влади. Це працівники бюджетної сфери, ті, хто перебуває на господарських посадах, а також всі, хто займається хоч якимось бізнесом. Тиснуть усіх, і ви це бачите.

За словами Івана Кириленка, такий підхід влади до громадян лише віддаляє Україну від Європи.

— Європа запрошує нас у цивілізовану сім’ю. Натомість вона вимагає лише одного — сповідувати її традиції, де на першому місці стоять права людини, демократія, свобода, людська гідність. Яка відповідь керівництва України — всі бачать. Тому наша влада отримала першу жовту картку від євроспільноти. Отримала за те, що вкинула за грати лідерів опозиції. А в Європі політичних в’язнів немає вже 40 років. Другу жовту картку можуть пред’явити через непрозорі, недемократичні вибори.

Іван Кириленко висловив побоювання, що в такому випадку найбільше може постраждати народ України:

— Ми маємо експортну економіку. Навіть в умовах світової кризи ми не знаємо, куди й кому продавати свою продукцію, особливо це стосується гірничо-металургійного комплексу. Що вже говорити про розрив із Європою у поза кризовий час? Наша продукція затребувана на Заході. Натомість влада чомусь рветься в євроазійський економічний простір, де нас ніхто не чекає, де багато конкурентів. Через такі необдумані кроки в Україні будуть закриватися металургійні гіганти. Вже нині скорочуються робочі місця і зменшується заробітна плата.

За словами відомого політика, майбутнє нашої держави, європейський шлях України залежить від результату виборів 28 жовтня. Тому Іван Кириленко звернувся до тернополян та жителів області:

— Я прошу у вас, виборців Галичини, які завжди серцем голосували за український вибір, за європейський вибір. Голосували за європейські цінності, ідентичність нашого народу, його мову традиції, культуру, історію. Прошу у вас — не дайте жодного голосу партії влади! Жодного голосу за їхніх представників на мажоритарних округах!

Представник «Батьківщини» назвав імена єдиних кандидатів на Тернопіллі від Об’єднаної опозиції.

— Щоб зміцнити українське село на ділі, парламенту потрібен потужний аграрний кулак. Апостол Михайло (округ №166) – кращий представник Тернопільщини в цій галузі. Молоде покоління теж потребує підтримки. Від нас іде Володимир Бойко (округ №165), представник «Молодої Батьківщини». Має досвід роботи у Верховній Раді Іван Стойко (округ №167). Саме цих людей я попросив би вас підтримати.

Іван Кириленко також наголосив

— Кандидатів багато, і кожен із них себе хвалить. Та Об’єднана опозиція вийшла до людей і сказала: ми будемо голосувати у новому парламенті за такі-от питання, і всі вони прописані в нашій програмі. Конкретні завдання, конкретні кроки і конкретні справи — це наша програма.