Тернопілля в очікуванні нових виборів. Цього разу – до обласної ради

23 листопада Тернопільська обласна рада таємним голосуванням обирала свого голову.

Річ у тім, що попередній очільник – Олексій Кайда – нещодавно був обраний депутатом Верховної Ради України від міста Тернополя, тож, згідно з законом, склав із себе повноваження голови ради. Єдину кандидатуру на вакантну посаду висунула фракція ВО «Свобода». Ним став «свободівець» Василь Хомінець.

Але таємне голосування «провалило» цю кандидатуру. За результатами голосування, за Хомінця проголосувало лише 57 депутатів. А для обрання голови потрібен щонайменше 61 голос.

За даними деяких ЗМІ, в останній момент попередні домовленості порушив Валентин Хоптян. Саме він дав вказівку частині провладних депутатів не голосувати.

Що ж, тепер, вочевидь, слід Тернопіллю готуватися до ще одних виборів. Цього разу – депутатів обласної ради. Адже Олексій Кайда в своєму заключному слові сказав, що у випадку необрання Хомінця фракція ВО «Свобода» в обласній раді складає з себе мандати, залишивши таким чином найвищий представницький орган влади в області без необхідного кворуму.