У день пам’яті жертв Голодомору – геноциду українського народу, представники «Батьківщини» у Тернополі запалили свічки пам’яті та скорботи

Без знамен та гасел, а зі скорботою та тугою ми склоняємо голови у молитві за всіх українців, жертв геноциду – політичної розправи з боку радянських тиранів.

Сталінський режим свідомо прирік українців на голодну смерть, намагаючись такими нелюдяними засобами зламати волю українців та поховати мрії про волю та справедливість.

Сьогодні чинна влада на догоду кремлівському правлінні, заперечує Голодомор як геноцид. Сам Януковича неодноразово намагався озвучувати й «просувати» у суспільство народжене в Росії трактування, що голод 1933-го був не геноцидом українського народу, а «спільною трагедією братніх народів — українського, російського, казахського».

Але пам‘ять нації дуже сильна, а жахливі події 1932-1933 завжди будуть страшним нагадуванням того, що тоталітарні режими для боротьби з «усім українським» використовували та використовуватимуть найжорсткіші способи.

Єдність нації, національна свідомість та вшанування і відстоювання історичної справедливості – найефективніші аспекти майбутньої боротьби за вільну, демократичну Україну. Гуртуючи довкола себе однодумців, Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина»:

– Ніколи не забудемо про своїх співвітчизників, які стали жертвами штучного голодомору, спровокованого більшовицьким режимом!

– Ніколи не пробачимо радянським тиранам їх жорстокості по відношенні до українського народу!

– Нікому не дозволимо викривляти та глумитися над історією нашої держави!

– Навчаємо наступні покоління вшановувати день пам\’яті жертв Голодомору – геноциду українського народу!

– Ми в щирій молитві просимо Господа Бога миру та спокою для душ, померлих внаслідок штучного голодомору, та ніколи більше не допустити такої страшної трагедії для України та всіх українців!

Голова Тернопільської обласної організації

ВО «Батьківщина»