Під Надією Хоптян захиталося крісло

Минулого тижня відбулася шістнадцята сесія Гусятинської районної ради.

На порядок денний було винесено питання про звіт роботи головного редактора газети районного рівня «Вісник Надзбруччя». Але, незважаючи на те, що цю ініціативу підтримала третина присутніх, запит був відхилений головою райради Надією Хоптян.

– Таке рішення є відвертим порушенням регламенту, тому це обурило представників нашої фракції і ми чітко заявили, що далі так тривати не може. Зараз уже завершується збір підписів щодо відставки голови районної ради, – зазначив депутат Гусятинської районної ради від фракції ВО «Батьківщина» Ярослав Мазник.

Приєднатися до збору підписів «Батьківщина» запросила й представників інших опозиційних сил, які брали участь у сесійному засіданні.

Таким чином вже на наступній сесії – а їх, за словами Ярослава Євгеновича, заплановано щонайменше дві до кінця поточного року, оскільки депутати ще мають розглядати питання, пов’язані з надходженням субвенцій до районного бюджету – опозиціонери вимагатимуть заслухання звіту не лише головного редактора «Вісника Надзбруччя», а й внесення до порядку денного питання про подальше перебування Надії Хоптян на займаній посаді.

Нагадаємо, Надія Хоптян є дружиною голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна. Під час останніх парламентських виборів в одномандантому виборчому окрузі №166 вона зайняла 4 місце з-поміж усіх зареєстрованих кандидатів, які брали участь у виборах.