Опозиція наполягає на особистому голосуванні у новому парламенті

Опозиція наполягає на тому, щоб підготовча група з організації роботи нового парламенту ухвалила рішення про індивідуальне голосування народними депутатами нового скликання. Про це заявив член робочої групи, народний депутат України, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Сас.

\”Опозиція наполягає на тому, щоб у Верховній Раді був запроваджений конституційний порядок через виконання вимог Конституції щодо особистого голосування народних депутатів\”, – підкреслив він.

Сас нагадав, що ще півтора роки тому він вніс на розгляд парламенту проект постанови про запровадження електронної системи підрахунку голосів Рада-3 із сенсорною кнопкою. За його словами, цей проект постанови був внесений у розвиток пропозиції, внесеної Арсенієм Яценюком.

\”Особисте голосування потрібно забезпечити лише технічно і для цього не потрібно жодних клятв чи присяг про виконання статті 84 Конституції України, про які кажуть інші члени робочої групи\”, – зазначив Сас.

За словами Саса, опозиція наполягає на тому, щоб відповідний проект постанови був ухвалений ще парламентом шостого скликання на засіданні 4 грудня.

\”Сенсу працювати у ВР сьомого скликання не буде, якщо не буде виконана ця норма Конституції\”, – заявив нардеп.

Окрім того Сас повідомив, що під час сьогоднішнього засідання робочої групи представники опозиції звернулись до членів групи Жванії та Калетніка  з проханням надати групі документальне підтвердження їх повноважень:  ми хочемо побачити підписи тих депутатів, по 15 чоловік, які нібито делегували їх до складу групи.