Заява Тернопільської обласної молодіжної громадської організації ВМГО «Батьківщина молода»

Сьогодні, 6 грудня активісти Тернопільської обласної молодіжної громадської організації ВМГО «Батьківщина молода» взяли участь у мирній акції на підтримку родини Павлюченків у Тернополі.

\”Протягом останніх двох років в Україні рівень дотримання прав людини і основоположних свобод та захисту і реалізації їх інтересів суттєво погіршився. На цих очевидних процесах неодноразово наголошували провідні європейські політики, про це йдеться  резолюціях Європарламенту та заявах впливових міжнародних організацій та світових лідерів. Серйозні недоліки щодо незалежності судової системи, занепокоєння щодо судових процесів проти політичних в’язнів, а також факти вибіркового правосуддя – це ті основні фактори, що опустили Україну на прикінцеві пункти серед держав з пригніченою демократією та прогресуючим авторитаризмом.

Більшість так званих реформ влади соціальної, правової, і зокрема судової, системи під красивими гаслами насправді призводять до монополізації влади однією – правлячою політичною силою.

Посилюється практика кримінальних переслідувань за політичну діяльність та вибіркового застосування правосуддя, відсутність реальних механізмів протидії гендерному насильству. Зростає тиск з боку правоохоронних органів на представників бізнесу, які в тій чи іншій формі підтримували діяльність опозиційних політичних сил. З’являється все більше прикладів використання правоохоронних органів, прокуратури та судів для рейдейрства та інших форм протиправної конкуренції.

Водночас поширюється практика уведення від справедливого покарання за злочини проти життя, здоров’я та гідності громадян високопосадовців, представників великого бізнесу, членів їх родин та оточення.

Тернопільська обласна молодіжна громадська організація ВМГО «Батьківщина молода» відверто засуджує такі несправедливі та нищівні процеси правлячого режиму проти власних громадян. Вважаємо несправедливим звинувачення сімі’ї Павлюченків у вбивстві, яке, як свідчать факти та докази, вони не вчиняли. Звинувачення невинних людей у резонансних вбивствах вже стало своєрідною традицією правоохоронних органів в Україні для закриття справи та наведення успішної статистики, якою згодом може похизуватися Міністр внутрішніх справ.

Така державна політика чинної влади пролонгує процеси згортання демократії, формування авторитаризму, закриття європейської перспективи для України та нищення, а найганебніше: свідоме та відверте нищення власних громадян.

Закликаємо молодь не бути байдужими і не спостерігати мовчки за беззаконням та свавіллям влади. Єдність та активна громадська позиція – очевидні та історично виправдані чинники для відстоювання і виборювання прав та свобод громадян.

До боротьби!\”

Голова ТОМГО ВМГО «Батьківщина молода»

Ігор Дмитерко