Володимир Бойко подарував бібліотеці ТЗОШ №16 нові книги

Тепер учні матимуть змогу детальніше ознайомитися із невідомими фактами про історію, культуру та літературу рідного краю.

15 книг, виданих за сприяння голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, подарував бібліотекарям його перший заступник, народний депутат України Володимир Бойко.

\"\"

Серед них – тритомник про Героя України Степану Бандеру, двотомник про патріарха Йосифа Сліпого, «Трагедія Волині. Причини й перебіг польсько-українського конфлікту в роки Другої світової війни», «Соборна пам’ять України. Календар Альманах», «Як нас морили голодом» – про три голодомори в Україні. Всі – авторства Володимира Сергійчука, історика, професора Київського національного університету імені Т.Шевченка, з яким ВО «Батьківщина» давно співпрацює. Також нардеп подарував монографію Ярослава Федорчука «Трагедія українсько-польського протистояння на Волині 1938-1944 років: Волинська область. Підсумки», його художній твір «Волинянин», а також диск із записами живих голосів класиків української літератури.

\"\"

Володимир Бойко наголосив на тому, що ВО «Батьківщина» на досягнутому не зупинятиметься. У майбутньому заплановано досліджувати рідний край та відображати це у книгах. І таким чином підтримувати українську книгу та передавати історію рідного краю для наступних поколінь.

До речі, цьогоріч ТЗОШ №16 відзначає 40-річчя з часу відкриття. Рівно двадцять років тому саме в цій школі розпочинав навчання Володимир Бойко.