Питання виплати заробітної плати перебувають на особливому контролі, – прокуратура області

Органи прокуратури області організували перевірки за запитом народних депутатів України В.Деревляного, В.Бойка і М.Апостола щодо невиплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери Тернопільської області, зокрема галузей освіти, охорони здоров’я, культури, органів місцевого самоврядування, дорожніх господарств, облдержтелерадіокомпанії.

З метою одержання інформацій щодо раніше проведених перевірок, з цих питань прокуратура області надіслала запити керівникам Тернопільської державної інспекції з питань праці в області, Державної фінансової інспекції в області, головного управління праці та соціального захисту населення, головного фінансового управління та інших структурних підрозділів Тернопільської ОДА.

Після отримання відповідей органи прокуратури області вживатимуть відповідних заходів реагування.

Крім того, за підсумками нещодавно проведеної колегії прокуратури області визначено низку заходів, спрямованих на активізацію нагляду та контролю за додержанням вимог бюджетного законодавства, у тому числі представницької діяльності, а також зобов’язано правоохоронні та контролюючі органи області вжити вичерпних заходів до усунення прорахунків, які мають місце на цьому напрямку діяльності.

Загалом, за повідомленнями сайту обласної прокуратури, стан виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та додержання вимог бюджетного законодавства перебувають на особливому контролі керівництва прокуратури області.