Володимир Бойко та Михайло Апостол обрали пріоритетні напрямки роботи на благо Тернопільщини та тернополян

Про свої враження від роботи Верховної Ради, плани щодо роботи у парламенті, а також про політичні реалії в Україні та області 27грудня у студії Тернопільського обласного державного телебачення розмовляли народні депутати України від фракції «Батьківщина» Володимир Бойко та Михайло Апостол.

Новообрані парламентарі критично охарактеризували перші сесійні засідання новобраної Верховної Ради України.

Своє невдоволення так званим «кнопкодавством», «тушкуванням», несправедливим розподілом у комітетах та формуванням Уряду, опозиційні депутати вже висловили у стінах парламенту. На переконання Михайла Апостола, блокуванням трибуни та силовими методами, опозиційні парламентські фракції вже продемонстрували партії влади та її сателітам, комуністам те, що такого свавілля, беззаконня та самоуправства, яке вони дозволяли собі раніше, у Верховній Раді поточного скликання не буде.

Щодо розподілу у комітетах, то відтепер обранці Тернопільщини Михайло Апостол та Володимир Бойко будуть відстоювати інтереси громадян у аграрному та, відповідно, комітеті з питань регламенту.

Володимир Бойко висловив переконання, що чинна влада відверто боїться опозиції, адже при розподілі у комітетах всі контролюючі функції та керівні посади у пріоритетних комітетах дісталися представникам влади. Бойко пригадав, коли більшість у парламенті належала партії «Батьківщина» та «Нашій Україні», контролюючі посади у комітетах надавалися представникам тодішньої опозиції – Партії регіонів. Це робилося для політичної та соціально-економічної рівноваги.

Не обійшлося і без відвертої критики нового Уряду. Урядом президента, а точніше – сім’ї президента, народні депутати назвали Уряд України. За словами Володимира Бойка, склад Уряду – це близьке оточення синів та самого Януковича.

Переглядаючи та аналізуючи державний бюджет на 2013 рік, опозиціонери запевнили, що Урядом Президента бюджет створений виключно для задоволення потреб окремих провладних кланів і лише для окремого – Східного регіону України.

Говорячи про бюджет, народні депутати прокоментували і ситуацію в Тернопільській області, а точніше в Тернопільській обласній раді, яка досі не прийняла бюджетного питання для нашого краю. За словами Михайла Апостола, є вагомий фактор, який досі заважає депутатам обласної ради прийняти це питання, – а саме, – особисті амбіції, страх перед кадровими змінами, які і так неминучі.

На думку Володимира Бойка, бюджет запропонований Урядом на 2013 рік є мізерним для Тернопільщини, але не прийнявши бюджет своєчасно, ітак не проста соціальна напруга може ще більш напружиттись. Народні депутати закликали обласну, міську та районні ради прийняти запропонований бюджет, але протягом наступних місяців взятися за його доопрацювання та наповнення.

Наприкінці ефіру, політики вкотре подякували своїм виборцям за надану довіру та підтримку. Народні депутати повідомили, що наразі активно працюють над відкриттям громадських приймальне у містах свого округу. Володмир Бойко розповів, що найближчим часом його громадські приймальні функціонуватимуть у містах: Зборів, Тернопіль, Козова, Підгайці. Михайло Апостол невдовзі відкриє свої приймальні як народного депутата у Бучачі, Монастириську, Копичинцях та Теребовлі.

Та громадська робота народних обранців на цьому не завершується. Михайло Апостол є засновником благодійного фонду «Апотол», який успішно діє та допомагає територіальним громадам на теренах області вже декілька місяців.

Володимир Бойко та Михайло Апостол привітали тернополян, жителів Тернопільської області та всіх українців з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим. Побажали міцного здоров’я, Господньої опіки, єдності та кращого майбутнього для рідного краю та України. В свою чергу народні депутати пообіцяли, що ніколи не зрадять, залишаться вірними своїм виборцям і працюватимуть виключно для відстоювання прав та інтересів співгромадян.