«Батьківщина» вимагає звільнити Юлію Тимошенко і Юрія Луценка

Опозиція вимагає включити до порядку денного Верховної Ради законопроекти про амністію, декриміналізацію статей, за якими засуджено Юлію Тимошенко і Юрія Луценка, а також проект постанови щодо заяви про підтримку курсу на інтеграцію з ЄС.
Про це заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми як опозиція вимагаємо від більшості і від голови Верховної Ради включення до порядку денного питань, які сьогодні важливі для України і українців. Для України не важливо, яке прізвище буде в голови Національного банку. За будь-яких обставин – це Янукович. Для України сьогодні найважливіше – це вступ України на європейський курс, європейська інтеграція, це звільнення політичних в’язнів, це надання можливості Юлії Тимошенко і Юрію Луценку брати участь в українському політичному процесі. Це свобода для України», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що опозиція вимагає включити до порядку денного розгляд постанови про заяву Верховної Ради про курс України на європейську інтеграцію.

Також, за його словами, опозиція вимагає включення до порядку денного питання про декриміналізацію статей Кримінального кодексу України, «які були народжені ще за Сталіна і за якими засудили Юлію Тимошенко і Юрія Луценка».

«Ми вимагаємо включення до порядку денного закону України про амністію, який внесений трьома опозиційними фракціями і який звільняє від політичних переслідувань як Юлію Тимошенко і Юрія Луценка, так і ще тисячі українців, які потерпають від незаконного кримінального переслідування», – підкреслив голова фракції «Батьківщина».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що досі не увімкнено систему «Рада-3», яка дає можливість депутату голосувати виключно за себе: «Ми далі наполягаємо на тому, щоб виконувалась основна конституційна норма, а саме – особисте голосування».

«Вимоги опозиції є вимогами мільйонів українців, які за нас проголосували. Ми вимагаємо, щоб рахувались з нашими вимогами. Включайте до порядку денного ці законопроекти, і тоді парламент запрацює. По іншому він працювати не буде», – наголосив Арсеній Яценюк.

\"\"

Голова Тернопільської ОО ВО \”Батьківщина\” Василь Деревляний і голова \”Батьківщини\” Івано-Франківщини Дмитро Шлемко під час блокування трибуни президії парламенту

Під час виступу голови фракції «Батьківщина» депутати опозиційних фракцій заблокували трибуну. Голова Верховної Ради змушений був оголосити перерву, проте, опозиція залишилася біля трибуни.