«Батьківщина», «Свобода» і «Удар» підтримують єдиного кандидата на проміжних виборах до Тернопільської міської ради

17 січня відбулася спільна прес-конференція народних депутатів України Василя Деревляного (голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина»), Олексія Кайди (голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода») та Ігоря Побера (голова Тернопільської обласної організації партії «Удар»).

Тема – спільна позиція партій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» і «Удар» на виборах до Тернопільської міської ради на одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №27 міста Тернополя.

\"\"

За словами очільника обласної «Батьківщини» Василя Деревляного, на рівні голів найбільших опозиційних партій – «Батьківщини» (А.Яценюк), «Свободи» (О.Тягнибок) та «Удару» (В.Кличко) – було домовлено, що місцеві проміжні вибори, в тому числі й до Тернопільської міськради на згаданому окрузі №27, слід проводити, виходячи з наступного принципу: якщо там раніше перемагав кандидат від «Свободи», значить у проміжних виборах братиме участь єдиний кандидат від опозиційних сил, який представлятиме «Свободу». Адже не час зараз опозиціонерам гратися в змагання між собою, коли Янукович нищить політв’язнів – Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, нищить мову, культуру українського народу. В таких форс-мажорних обставинах слід діяти злагоджено й консолідовано. Що власне й демонструють «Батьківщина», «Свобода» і «Удар».

Оскільки 27-й – це округ, де у 2010-му переміг свободівець Михайло Головко (зараз – народний депутат України), тому й на проміжних виборах три опозиційних сили домовилися підтримувати кандидата від ВО «Свобода» Михайла Сиротюка. Відповідно, свої заяви на зняття з виборів написали Андрій Артимович (ВО «Батьківщина») та Ігор Яворський («Удар»).

З цього приводу пропонуємо Вашій увазі заяву Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина»:

ЗАЯВА

Тернопільською міською територіальною виборчою комісією призначено проміжні вибори депутата Тернопільської міської ради в одномандатному мажоритарному окрузі №27 на 3 лютого 2013 року.

Враховуючи те, що останні парламентські вибори вкотре підтвердили, що найбільшою довірою в області та місті Тернополі користується саме «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», ми вирішили взяти участь у виборчому процесі та висунули кандидатом у депутати голову Тернопільської міської організації партії «ВО «Батьківщина» Андрія Артимовича. При цьому, в разі обрання депутатом Тернопільської міської ради Андрій Артимович не переходив би в опозицію до міської влади. Його метою було визначено здійснення конструктивного контролю за діяльністю міського голови, депутатської більшості та виконавчого комітету, представлення інтересів виборців, здійснення прийому громадян.

Однак Тернопільська міська організація партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» чітко усвідомлює, що для поборення діючого антиукраїнського режиму, припинення політичних переслідувань, приєднання України до європейського шляху розвитку слід не допустити обрання депутатами рад всіх рівнів представників Партії регіонів та її сателітів, в тому числі й тих, які називають себе опозиційними, пристосуванців, які задля власної вигоди постійно змінюють політичні погляди та партійну прописку. Цього можна добитись висуненням єдиного кандидата від опозиційних сил.

Під час останніх парламентських виборів «ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» продемонстрували стабільне й відповідальне політичне партнерство, яке повинно поширитись і на всі місцеві вибори.

Водночас заявляємо, що для представників партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» отримання депутатського мандату ніколи не було особистою самоціллю. Так, у 2007 році свої мандати складали депутати Верховної Ради України, а в 2009 році – депутати Тернопільської обласної ради. Тож і сьогодні задля досягнення вищої мети кандидат у депутати, голова Тернопільської міської організації партії «ВО «Батьківщина» Андрій Артимович дає дорогу кандидату в депутати від ВО «Свобода», оскільки ми розуміємо, що утримання єдності опозиційних сил на всіх рівнях, включаючи Верховну Раду України, їх боротьба за визволення Юлії Тимошенко є найвищим пріоритетом для нас, всіх опозиційних сил України та дружніх європейських країн.

Ми і надалі будемо демонструвати єдність політичних сил при висуванні єдиних кандидатів у депутати Тернопільської міської ради на наступних виборах, враховуючи лідерство «ВО «Батьківщина» на останніх парламентських виборах. Переконані, що наші партнери від ВО «Свобода» публічно підтримають таку позицію.

Водночас «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» здійснюватиме контроль за чесністю та прозорістю виборчого процесу через своїх членів ДВК і спостерігачів.

Голова ТМО «ВО «Батьківщина»                                      Артимович А.І.