Володимир Бойко і Михайло Апостол взяли участь у зборах громади села Довжанка

У неділю, 27 січня, народні депутати України Володимир Бойко і Михайло Апостол взяли участь у зборах села Довжанка Тернопільського району.

Перед нардепами порушено питання взаємовідносин людей із місцевим фермером, що переросли у конфлікт.

Так, місцеві жителі стверджують, що не укладали договорів на оренду їхніх земельних паїв – господарник самостійно взяв їх в обробіток. Тепер же селяни не можуть повернути собі землю.

\"\"

Також виникло питання незаконного розпаювання й майна колишнього колгоспу. Розпайованими виявились об’єкти, які мали б забезпечувати нормальне функціонування Довжанки, для прикладу, приміщення недобудованого дитячого садка, будівля сільської ради, водонапірні башти та інше майно.

Депутати висловили свою готовність допомагати місцевим жителям. Як зазначив у своєму виступі народний депутат України Михайло Апостол, розпаювання об’єктів соціальної сфери є неприпустимим. За таких умов громаді слід об’єднатися, аби повернути дорогоцінне майно у власність сільської ради та в подальшому використовувати його за призначенням. Що ж стосується земельних паїв, то селяни повинні самі визначатись, із ким мати справу.

До присутніх звернувся й народний депутат України Володимир Бойко. Політик подякував за підтримку об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» та його, як єдиного кандидата від опозиції, під час останніх парламентських виборів, а також розповів про роботу громадської приймальні та шляхи звернення до депутатів.