У Копичинцях закривають пологове відділення

Останнім часом «наша» влада здійснює вельми непопулярні кроки, які гордо іменує «реформами». По всій державі скорочуються робочі місця, закриваються освітні заклади, знімають з маршрутів поїзди. I ось нещодавно такі «прогресивні тенденції» докотилися і до Копичинців.

За словами міського голови, керівника Гусятинської районної організації ВО «Батьківщина» Володимира Пеляка, зусиллями районної влади і так званого центру первинної медицини, який очолює «молодий регіонал» Руслан Мостовий, в Копичинцях вирішили «прикрити» пологове відділення районної лікарні. Чому? Бо виявляється, що, згідно з умовами «медичної реформи від Януковича», в районі повинна бути лише одна лікарня. Значить, в Гусятині. І це при тому, що в копичинецькому пологовому відділенні тільки за минулий рік було зареєстровано майже 400 пологів, тоді як в аналогічному гусятинському – аж 94 (!). До слова, копичинецьке пологове відділення знаходиться на четвертому місці за кількістю пологів серед усіх районних відділень області (після Кременця, Чорткова і Борщева). Однак це не зупиняє «доморощених реформаторів» на кшталт Н.Хоптян і Р.Мостового, адже їм байдужа думка

людей.

Скорочення пологового відділення в Копичинцях тягне за собою закриття хірургічного, гінекологічного, лор-відділення та палати інтенсивної терапії з операційним блоком. У результаті лікарня зменшиться більш ніж наполовину.

– Ми обов’язково порушуватимемо це питання на лютневій сесії районної ради, – зазначив Володимир Пеляк. – Адже мова йде не тільки про збереження робочих місць, йдеться взагалі про людські життя, на які нашій районній владі, вочевидь, наплювати. Бо ж їм головне – догодити «гаранту».