Остап Семерак: Депутати повинні виконувати Конституцію і голосувати особисто

Перспектива домогтися персонального голосування у Верховній Раді є абсолютно реальною.
Про це сказав народний депутат України шостого скликання Остап Семерак у вашингтонській телестудії «Голосу Америки».

Політик назвав три можливі варіанти розвитку подій.

«Я бачу три виходи з цієї ситуації. Перший вихід є абсолютно цивілізований, коли парламент – не лише опозиція, а й більшість – прийде до висновку, що потрібно все ж виконувати Конституцію, запуститься система «Рада-3» або, можливо, буде знайдено якийсь інший механізм, і парламент перейде у формат постійного персонального голосування. Тоді цей парламент зможе працювати й надалі», – сказав Остап Семерак.

«Другий сценарій – це «бойове» розблокування парламенту, знову бійка, і невідомо, чим це може закінчитися. Це була б найгірша ситуація, тому що після цього можна очікувати або втрату в суспільстві сподівань на зміни, або якихось дуже гострих чи навіть кривавих подій. Не хотілось би цього бачити», – зазначив опозиціонер.

За його словами, третій варіант – це дострокові парламентські вибори, які можуть бути призначені, якщо Верховна Рада не працюватиме 30 днів.

Він також відзначив, що в разі проведення позачергових виборів «Партії регіонів сподіватися на кращий результат (ніж у жовтні минулого року), буде, напевно, неможливо».