Володимир Бойко: Опозиція доб’ється персонального голосування

Перший заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», народний депутат України Володимир Бойко прокоментував події, що розпочались у парламенті минулого тижня.

За словами нардепа, опозиційні фракції не дали розпочати другу сесію Верховної Ради України, заблокувавши президію та трибуну. Такими діями опозиціонери відстоюють персональне голосування депутатів.

– Уся країна бачила, як у напівпорожній залі декілька депутатів забезпечували голосування в 250 і більше голосів, – каже Володимир Бойко. – В такий спосіб голосувались «харківські угоди», Податковий кодекс, пенсійна реформа, мовний закон і багато інших рішень, які негативно вплинули на економічне, культурне, соціальне становище України та громадян.

Депутат також заперечив інформацію голови регламентного комітету регіонала Володимира Макєєнка щодо неможливості використання системи для голосування у зв’язку із закінченням терміну її придатності. Володимир Бойко заявив, що натомість владна більшість все одно хоче використовувати те ж саме обладнання для голосування, лише без включення «сенсорної кнопки». Опозиціонери ж кажуть, що в разі неможливості використання діючої системи «Рада-3» слід виконувати Регламент та голосувати підняттям руки.

Як заявив політик, опозиція не вимагає будь-яких незаконних дій.

– Ми прагнемо, щоб владна більшість виконувала Конституцію України та Регламент Верховної Ради щодо персонального голосування у сесійній залі, – запевнив народний депутат. – Кнопкодавство повинно припинитись.

Водночас Володимир Бойко відповів на запитання щодо неучасті депутатів від «Батьківщини» в нічних чергуваннях. За його словами, блокування трибуни і президії Верховної Ради України носить виключно рекламний характер для однієї із політичних сил. Так, ні в нічний час, ані в період, коли згідно з затвердженим графіком роботи не передбачено пленарних засідань, сесія не може розпочати свою роботу. Тому блокувати в цей час парламент – це даремно витрачати сили і здоров’я.