Юлія Тимошенко просила повідомити, коли її відвезуть у Київ, – захисник Сергій Сас

Лідер опозиції Юлія Тимошенко ні усно, ні письмово не відмовлялася від участі у судовому засіданні у Києві, а навпаки – просила керівництво Качанівської колонії повідомити їй про час етапування до Києва, аби вона встигла зібрати необхідні речі.
Про це на брифінгу у Харкові після зустрічі з Юлією Тимошенко повідомив її захисник Сергій Саc.

Він наголосив, що \”не дивлячись на те, що Печерський суд Києва прийняв незаконне, в порушення норм КПК, оскільки лідер опозиції перебуває на стаціонарному лікуванні, рішення про доставку Юлії Тимошенко до Києва, вона не писала жодних відмов від участі у засіданні, де мали відбуватися слідчі дії з допиту начебто свідка в рамках досудового слідства у справі Щербаня\”.

Захисник підкреслив, що жодних усних відмов з боку Юлії Тимошенко також не було.

\”Вчора до Юлії Володимирівни неодноразово заходило керівництво колонії з вимогою підписати документи \”про відмову\”. Проте вона не тільки не підписала, а й попросила заступника начальника Качанівської колонії завчасно їй повідомити, чи буде виконуватися рішення суду про етапування до Києва, аби вона встигла зібрати речі\”, – зазначив захисник.

За словами Серія Саса, лідер опозиції також просила вказати і термін її перебування у Києві.

\”Проте Юлія Володимирівна жодної відповіді з цього приводу не отримала\”, – наголосив Сас.

Захисник також впевнений, що його колеги проситимуть суддю Печерського суду викликати до суду представників колонії, аби вони все підтвердили.

\”Невже вони брехатимуть під присягою?\”, – запитує Сергій Сас.