Василь Деревляний: «Жодні провокації не змусять партію «Батьківщина» порушити Закон»

Про акції з приводу третьої річниці президентства Януковича, роботу Верховної Ради України, Тернопільської ОВК, стан доріг на Тернопільщині та інші нагальні проблеми краю і шляхи їх вирішення під час прес-конференції з представниками тернопільських ЗМІ говорив народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"http://infoprostir.te.ua/files/IMG_8796.jpg\"

Народний депутат розповів про акцію, організовану партією «Батьківщина» з приводу третього року правління Януковича. За його словами, сьогодні в столиці понад 5 тисяч членів та прихильників партії на чолі з народними депутатами взяли участь в марші протесту, щоб вкотре наголосити на беззаконні, несправедливості та репресіях, розгорнених чинним режимом проти українського народу. Учасниками марш-протесту прийнято Резолюцію зі зверненням до Голови Європейської Комісії на саміті «Україна – ЄС» у Брюсселі Жозе Мануеля Баррозу та до представників країн-учасниць Саміту, який саме сьогодні проходить у Брюсселі. Одними із основних вимог протестувальників є визволення опозиційних лідерів Юлії Тимошенко та Юрія Луценко і введення персональні санкції проти українських урядовців, представників судової влади, працівників правоохоронних органів, які брали участь у сфальсифікованих судових процесах над політв’язнями.

«Цей важкий для всієї України рік став черговим свідченням того, що нашою державою править антиукраїнський, тоталітарний режим Януковича і ця репресивна машина, за вказівками однієї людини нищить законність, порядок, зневажає всі загальноприйняті моральні та демократичні цінності. Одна фраза Януковича під час нещодавнього телемосту, і принциповість суддів, заяви пенітенціарної служби вже не мають жодного значення. Як бачимо слово Президента в ефірі телебачення має значно більшу силу за Закон, рішення суду, резолюцію Європарламенту, Конституцію України і все інше», – прокоментував Василь Деревляний.

За його словами, всупереч рішення Європейського суду, сьогодні лікарів знову не допустили до Юлії Тимошенко.

15 березня 2012 року Європейський суд з прав людини в приписі в рамках 39-го правила регламенту своєї діяльності встановив процедуру для уряду України про лікування Юлії Тимошенко, згідно з яким незалежні лікарі, а це лікарі берлінської клініки «Charité», повинні ухвалювати всі рішення, пов\’язані з її лікуванням.

«Недопуск німецьких лікарів підтверджує лише одне – режим продовжує цілеспрямоване фізичне нищення Юлії Тимошенко», – переконаний В. Деревляний.

Щодо подій у Верховній Раді, народний депутат розповів, що попри заяв регіоналів, три тижні блокування все таки принесли позитивні результати.

«Тепер ми маємо уважно слідкувати за вчорашніми \”кнопкодавами\”, в разі голосування за сусіда, матимемо право переголосувати і залишити порушника без карточки», – підкреслив політик.

Як представник парламентського комітету з питань транспорту та зв’язку, Василь Тимофійович зупинився на проблемі стану доріг на Тернопільщині.

«Те, що сьогодні відбувається на автошляхах України я можу назвати просто відсутністю цих автодоріг. Недавно проїхавши дорогами Тернопілля, Кузьма (авт. Скрябін) навіть написав пісню про це жахіття, яке є наслідком правління Януковича та його намісників в регіонах. Ямкові ремонти є нагодою для чергового відмивання коштів. На прикладі ремонту дороги у Смиківцях, люди побачили, що ями латають одну через дві. Тому, звісно, така робота не принесе жодного результату», – переконаний Василь Деревляний.

За його словами, з метою вирішення проблеми стану доріг та транспортного сполучення на Тернопільщині, він нещодавно мав розмову з головою комітету Верховної Ради з питань транспорту та зв’язку Борисом Колєсніковим.

«Після півторагодинного спілкування, моїх переконань, я думаю, що мої слова були почутими. В результаті цієї розмови, голова Тернопільської ОДА отримав доручення спільно зі мною готувати виїзне засідання комітету транспорту та зв’язку щодо проблем тернопільських автодоріг, залізничної дороги та аеропорту. З приводу цього та інших господарських питань області, у мене відбулася зустріч з головою Тернопільської обласної адміністрації. На сьогоднішній день основне завдання для мене, спільно з моїм профільним парламентським комітетом та представництвом виконавчої гілки влади на Тернопільщині – якнайшвидше вирішення проблеми стану доріг та сполучення області», – зазначив народний депутат.

Василь Деревляний також заявив, що борг Тернопільської ТВК у 115 тисяч гривень не може залишатися лише політичною причиною відсутності кворуму.

«Я хочу заявити, що жодні провокації не змусять партію «Батьківщина» порушити Закон. Ми робимо все, щоб відновити роботу ТВК: для введення депутатів, вирішити фактичні проблеми заборгованості виключно у законний спосіб. Для цього голова ТВК направив звернення до ЦВК з проханням роз’яснення та впливу на ситуацію, що виникла», – повідомив голова ТОО ВО «Батьківщина».

Наприкінці прес-конференції народний депутат нагадав, що у кожному районі Тернопільської області в офісах партії ВО «Батьківщина» функціонують приймальні народних депутатів Василя Деревляного, Володимира Бойка та Михайла Апостола.

«Нашими помічниками є виключно члени партії «Батьківщина», ці люди у кожному районі нашої області працюють над проблемами краян, якщо їх не можуть вирішити самостійно, адресують нам. Варто зазначити, що ми часто практикуємо виїзні прийоми громадян. До слова, саме сьогодні такий прийом проводить Володимир Бойко у Козівському районі», – розповів Василь Деревляний.

На запитання журналістів, з приводу неприйняття бюджету Тернопільською обласною радою, народний депутат сказав, що не хотів би відповідати за чужі помилки. В свою чергу нагадав, що за його розпорядженням як голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» всі депутатські фракції «Батьківщина» у районних радах прийняли бюджет, і зараз працюють над його доповненням та поправками.